17 Temmuz 2010 Cumartesi

Zayıflamak İçin Öneriler

Bugün Radyoda bir diyet uzmanının aç kalarak zayıflamanın faydalarını anlattığı bir programa rastladım. Sözde diyet uzmanı arkadaş, aç kalmanın vücuda ani kilo kaybı yaşatacağını ve bunun da hızlı zayıflama ve incelme meydana getireceğini iddia etmekteydi. Oysa gerçek böyle değil. Aç kalmanın zayıflamak ve incelmek için ne anlama geldiğini ve yemek yemeden zayıflama diyetlerinin başarısızlığının nedenlerini aşağıda yazdım. Bir göz gezdirirseniz sizin yararınıza olur.

Aç kalarak zayıflamanın en önemli etkisi, vücudun kendisini açlık ve ölüm tehlikesinde hissederek yağ depolamaya başlamasıdır. Yani diğer bir ifadeyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan kişilerin metabolizmaları, yağ yakmaktan ziyade enerji tasarrufuna yönelerek, vücudun yağ depolarını mümkün olduğunca az tüketmeye çalışacaktır. Bunun tam tersi durumda ise, vücuda açlık hissini fazla hissettirmez iseniz, vücut yağ depolama gayretinden vazgeçecek ve daha fazla enerji tüketmeye eğilimli bir metabolik aktiviteye girişecektir.

Günlük olarak az kalorili ama tok tutucu besinler tüketirsek bu durumda vücudumuzun bazal metabolizması daha yüksek seviyelerde enerji tüketecek ve aç kalarak zayıflamaya çalıştığımızdan daha fazla enerji tüketimine başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder