5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bahar Çorbası

Bahar Çorbasi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak
1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz

Terbiyesi: 1 ½ adet limon 3 adet yumurta sarisi

YAPILIŞI


-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarakyavas yavas kaynatip 30 dk pisirin.
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunukatarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakikakaynatip sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine kirmizibiberekin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder