Bahar Çorbasi
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
1küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak
1 avuç taze fasulye
1 çay kasigi kirmizi biber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon 3 adet yumurta sarisi
YAPILIŞI
-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin. Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarakyavas yavas kaynatip 30 dk pisirin.
2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin. (Et suyunukatarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin. Aksi halde karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakikakaynatip sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin. Üzerine kirmizibiberekin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder