7 Temmuz 2010 Çarşamba

En hızlı zayıflatıcı ve yağ yakıcı besinler

Zayıflamak için ne yemek içmek gerekir? Hangi yiyecekler şişmanlatır. Hangi meyve ve sebzeler yağ yakıcıdır? Hangi besinler şişmanlatıcıdır ve fazla kalori içerir? Süpermarkete, Manava veya pazara gittiğimizde bizim zayıflama ihtiyaçlarımızı da dikkate alacak bir alışveriş yapmamız için aşağıdaki yazıyı okuyunuz. Günlük beslenme alışkanlıklarımız içerisinde öyle besinler vardır ki bunlar bizlerin diyet listelerinde ve zayıflama reçetelerinde muhakkak yer alması gerekmektedir. İşte sizlere her zaman sık kullananlar listesinde bulunduracağınız bir yeme içme rehberi:

Zayıflama çabalarımız esnasında günlük olarak rutin biçimde yaptığımız egzersizlere ilave olarak aynı zamanda beslenme düzenimizi ve yediğimiz yiyecekleri de kontrol altına almamız gerekecektir. Besinler ve gıdalar birlerin yaşamımızı sürdürmesinde hayati role sahiptirler. Ancak iş zayıflama olayına gelince bazı besinleri daha az, bazılarını ise daha fazla tüketmemiz gerekecektir.

Yüksek proteinli ve lifli yiyecekler bilhassa göbek ve basen eritmek için en ideal yiyeceklerdir. Bunun nedeni ise vücudumuzun proteinleri sindirirken harcadığı enerjinin yağlı yiyeceklerin sindirimindeki enerji sarfiyatından daha fazla olduğu ilimsel bir gerçektir. Bu nedenle aynı kalori değerine sahip iki yiyecekten protein açısından daha zengin olanı daha az şişmanlatacaktır. Protein diyetlerinin ve protein rejimlerinin temel felsefesi de bu bilimsel çıkarımdır. Şimdi gelelim protein bakımından zengin olan zayıflatan besinlere:

Yumurta yiyerek zayıflama, Yumurta zayıflatır mı?

Yumurtanın gerek sarısı gerekse akında bulunan yüksek oranda protein, sizlerin beli kalça basen ve göbek kısmında bulunan yağlarınızdan kurtulmanızda gerçek bir yardımcıdır.Yumurtanın sağlığa zararları hakkında muhakkak birşeyler duymuşsunuzdur. Bunun nedeni ise yumurtanın içerisinde bulunan kolesterol miktarıdır. Ancak araştırmalar göstermektedir ki kolesterol ile kilo alma ve şişmanlama arasında hiç bir ilişki yoktur. O nedenle iyi ve kötü kolesterol düzeyleri normal seviyelerde olan kişilerin yumurta yemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Tabi yine de tedbirli olmak gerekirse, yumurtanın sarısının yenmeyerek kolesterol açısından fakir, ama proteince zengin kısmı olan yumurta akının tüketilmesini tavsiye ederim. Özellikle yumurtalı sandvici bir de kepekli ekmekle yaparsanız sindirim için iyi enerji harcamış olursunuz. Yumurtanın içerisinde bulunan B12 vitamini de yağ hücrelerini yakan yani yağ yakıcı bir vitamindir. Bu nedenlerden dolayı diyebiliriz ki yumurta yemek zayıflatır.



Düşük yağ oranı içeren süt ürünlerüyle zayıflama

Obezite araştırmaları göstermektedir ki yağsız veya diğer bir ifadeyle “yağı tam olarak alınmış” diyet ürünleri tüketen kişilerin az yağlı yiyecekler ve besinler tüketenlere göre % 70 daha az kilo vererek zayıflama sağladığını göstermektedir. Diğer bir araştırmada da yoğun bir düşük kalsiyum diyeti izleyen kişilerin, günlük olarak az yağlı süt tüketenlere göre daha az kilo verebildiği ortaya çıkmıştır. Buradan şu anlam çıkmaktadır ki, süt ve ürünleri (süt yoğurt peynir vb) az yağlı olduklarında hem kemikleri güçlendirmekte hem de vücutta istenmeyen doymuş yağların yok edilmesine yardımcı olmaktadır.

Baklagiller ve zayıflama

Fasülye, nohut gibi baklagillerin yüksek oranda azot içermeleri nedeniyle hep gaz yapmasından yakınır dururuz. Ancak baklagiller gerçekten çok zengin bir protein ve vitamin, lif, demir ve mineral madde kaynağıdırlar. Zayıflatan sebzeler içerisinde baklagillerden:
Kuru fasülye


Barbunya


Nohut


Mercimek

Soya, Bezelye gibileri iyi bir hızlı zayıflama kaynağı olarak sayılabilir.

Ancak baklagillleri tüketirken daha çok iyi pişiilmişve haşlanmış tüketmenizi tavsiye ederiz. Pişirilmiş yemeklerde kullanılan baklagiller, daha az miktarda şeker ve yağ depolarlar. Baklagillerde bulunan bazı proteinler ancak yüksek ısılarda çözülmekte ve sindirilebilir hale gelmektedir. Organik baklagilleri tüketmeniz ise hem sağlığınız için hem de hızlı zayıflama için iyi bir tercih olacaktır.
Yulaf Ezmesi ve zayıflama

Her ne kadar çok lezzetli bir sebze olmasa da yulaf ezmesi gerçekten zayıflamak isteyen kişilere tavsiye edilecek en önde gelen besinlerdendir. Yulaf ezmesi fiber ve liflerce zengindir ve bu lifler kandaki kolesterolü ciddi oranda düşürür. Aynı zamanda sindirim sistemindeki asitlenme, gastrit, ülser ve yanma şikayetlerine de bitkisel şifa ve çözüm sunar. Yulaf ezmesini zayıflama sırasında tatlandırılmamış ve içerisine herhangi bir çeşni koymadan sade haliyle tüketmelisiniz. İçerisine az bir parça bal damlatarak yemek için daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Zeytin yağı ve zayıflama

Zeytinyağı içerisinde bulunan bir takım doymamış yağ asitleri, vücudumuzun ihtiyacı olan ‘iyi yağlar’ tabir edilen cinstendir. Bu yağlar, selülit ve bölgesel yağlanmaya iyi gelir. Bölgesel zayıflama yiyecekleri olarak tabir edilebilir. Ayrıca kalp damar sağlığına da inanılmaz etkileri vardır. Kolesterolü düşürür obeziteyi ve şişmanlığı önler. Akdeniz ülkelerinde zeytinyağı kullanan kişiler genelde şişman değildir. Zayıflamak için her gün bir çay bardağı zeytinyağı için

Kepekli tahıl ürünleri yiyerek zayıflama

Tahılların kepek kısmında bulunan lifler, negatif kalori etkisi oluşturarak vücudumuza sindirim sırasında enerji harcatır. Lifli yiyeceklerin diyet listelerinde bulunmasının en önemli nedeni budur.


Hindi eti yiyerek zayıflama

Hindi etini sebzelerle birlikte pişiriniz ki hindi etinin zayıflatıcı etkisinden faydalanınız. Ancak yağlı bölümleri yerine beyaz et tabir edilen kısımlarını tüketmelisiniz. Bu kısımlar proteince zengindir ve doymuş yağları içermezler. Somon balığı da zayıflamak için ideal bir besindir. Balık yiyerek zayıflama denilince aklınıza somon ve hindi gelmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder