10 Temmuz 2010 Cumartesi

Zayıflama Kemeri

Zayıflama Kemeri nedir, kullanıcılara faydaları zararları var mıdır
zayıflama kemeri ile ilgili kullanıcı yorumları fazlaca gelmeye başlayınca ben de zayıflama kemerleri hakkında kısa bir ön bilgi vermek istedim. Zayıflama kemerlerinin temel esprisi, vücudun metabolizmasını hızlandırarak hızlı zayıflama süreci yaşamamıza fayda sağlamaktır. Fazla kilosu olan kişiler,için diyet ve egzersizle zayıflamanın bir destekçisi olarak zayıflama kemerleri, elbette olumlu faydalar sağlayacaktır. Zayıflama kemerlerinin çalışma prensibinde, uygulandığı dokuda bölgesel zayıflama etkisi yaratması nedeniyle özellikle hanımlar tarafından çok tutulmaktadır. Zayıflama kemerleri hedeflenen vücut bölgesinde titreşim, ısı veya basınç etkisiyle ısınma oluşturur. Bu sıcaklık ise özellikle bel ve kalça bölgesindeki yağ hücrelerinin çözülmesinde etkili olur. Zayıflama kemerleri aynı zamanda kasları da uyararak kasların enerji tüketmesini ve yağ yakmasını aktive eder. Yağ yakımı etkisi hızlandırılarak terleme ve ısı yoluyla metabolizmanın hızlandırılması sağlanmaktadır. Bölgesel zayıflamak için en etkili yardımcı aletlerden birisi zayıflama kemerleridir.

Metabolizma nedir ve ne demektir? Zayıflama kemerleriyle metabolzma hızlandırmanın alakası nedir?
Zayıflama kemerlerinin zayıflama ve incelmeye katkısını anlayabilmek için, öncelikle metabolizma kavramını iyi anlamak gerekmektedir. Vücudumuzda oluşan metabolizma faaliyetleri denilince bazı kişilerin aklına sindirim sistemi ile alakalı birşeymiş gibi gelmektedir. Oysa metabolizma aktiviteleri en küçük vücut birimi olan hücrelerde başlamaktadır. Kısacası metabolizma; vücudun enerji üretimini yapan her türlü fiziksel ve kimyasal sürece verilen isimdir. Isı ve sıcaklık, metabolizmayı tek başına hızlandıramaz. Öyle olsaydı antalya, şanlıurfa, diyarbakır, hatay veya adana sıcağında yaşayan herkesin fidan gibi bir vücuda sahip olması gerekirdi. Metabolizmanın hızlandırlması için vücut ısısının enerji tüketimi ve hareket dolayısıyla kendiliğinden artmış olması gerekmektedir. Bunun ise en kolay yolu egzersiz ve spor yapmaktır. İşte zayıflama kemerleri Bu nedenle zayıflama kemerleri asla mucizevi kilo verme ve incelme aletleri değildir. Ancak azıcık hareket etmeye başlarsanız kısa sürede büyük incelmeler ve zayıflama sağlayacağı da muhakkaktır.

Vucüdün kendi kendini ısıtmasının metabolizmaya daha fazla yağ yaktırdığı bilinmektedir. İşte bu noktada zayıflama kemerleri devreye girmektedir. 24 saatlik bir zayıflama kemeri seansının ortalama olarak 1 kilo yağ yaktırdığı ve zayıflattığı hesaplanmıştır. Evde 1 saat sürecek egzersizle birlikte zayıflama kemeri kullandığımızda 1 ayda 5 kilo kadar zayıflama olanağı yakalayacağız.

zayıflama kemerinin zararları var mıdır?

Zayıflama kemerleri ile ilgili bazı kişilerde şikayetler görülse de bunların büyük çoğunluğu ya yanlış zayıflama kemeri kullanımından ya da markası belli olmayan standart dışı ve garantisiz zayıflama kemeri kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Aksi takdirde zayıflama kemerleri son derece sağlıklı ve zararsız bir bölgesel zayıflama yöntemidir.
Zayıflama kemeri kullanmadan evvel, 45 dakika kadar yürüyüş bandında orta hızlı bir tempoda 3 km kadar yürümenizi tavsiye ediyorum. Vücudun metabolizmasının tam olarak hızlanması 30 dakikayı bulmaktadır. Bunun ardından terleme eşofmanlarını üstünüzden çıkartmadan zayıflama kemerini 1 saat kadar uygulayın. Bunun ardından, bölgesel zayıflama yapmak istedğiniz bölgeye 15 dakika kadar masaj yapınız. Masaj sırasında yağ yakıcı meyve kokteyllerinin özlerinden oluşan vücut kremlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Zayıflama kemerleri konuusnda kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var. Daha önce zayıflama kemeri kullanmış veya kullanmakta olan okuyucularımın iyi yada kötü deneyimlerini bizlerle paylaşmasını rica ediyorum. Piyasada bir çok marka ve modelde zayıflama kemeri bulunmaktadır. Bunlardan hangileri iyidir tavsiye edilebiir? bu hususta diğer okuyucuları bilgilendirmenin ve tecrübeleri paylaşmanın faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder