15 Temmuz 2010 Perşembe

Ahmet Maranki Kozmik Diyet

Profesör Ahmet MARANKİ ismini hepimiz kozmik diyet ve zayıflama sırları ile hatırlamaktayız. İlk zamanlar her okuyucu, kozmik bilim ve onun sırlarıyla karşılaştığında sanki daha önce dünyada hiç bilinmeyen bir sırlar bütününün Sayın Ahmet MARANKİ tarafından keşfedilmiş olduğu hissine kapılmakta ve büyük bir heyecanla Maranki?nin tüm kozmik sırlarına vakıf olma şevkiyle, iyi bir pazarlama modelinin meyveleri olan Maranki eserlerini okumakta ve nihai aşamada ise Ahmet MARANKİ?nin iç anadolunun değişik illerinde kiraladığı tarlalarda ürettiği kozmik ama gerçekte dünyalı domatesleri fahiş fiyatlara tüketerek Sayın MARANKİ ailesine kozmik ve astronomik bir servet kazandırmaktadır.

Bu yazımda sizlere paylaşacağım husus, sayın Maranki?nin kozmik diyet ve beslenme, lavman, arınma, detoksifikasyon sırlarının doğruluğu ve tutarlılığından çok, bu keşiflerin gerçekten Sayın AHmet MARANKİ?ye ait olup olmadığıdır.

Google arama motorunda kozmik bilim teriminin ingilizcesi olan ?Cosmic science? terimi aratıldığında yabancı literatüründe bu hususta hiç bir bilimsel ve sınıflandırılmış bir bilgi olmadığını görmekteyiz. Ancak Sayın Marankin?nin kozmik bilim diye piyasaya sürdüğü ve bu sayede gerçekten ciddi bir servet ve birikim yaptığı kozmik bilimin bileşenlerini incelediğimizde aslında burada bizlere yepyeni birşeymiş gibi sunulan bir çok hususun batı da yıllardan beri bilinen ve uygulanan alternatif ve holistik tıp uygulamalarının kopyası olduğunu görmekteyiz.

Misal olarak Ahmet MARANKİ?nin resmi web sitesinde Kozmik Beden Temizliğinin Faydaları anlatılmakta ancak bu beden temizliğinin kozmik yanının ne olduğuna ilişkin hiç bir kanıt sunulamamaktadır. Zaten çok sıkışıldığında da insanoğlunun kendisi zaten kozmik bir varlıktır, öyleyse onun yaptığı her şey kozmiktir? gibi kendi kendini tekrarlayan ama hiç bir şeyi ispat etmeyen bir totolojik yaklaşım gibi bir anlam ifade etmektedir.
Sayın Ahmet MARANKI nin kozmik lavman adını verdiği kolon temizleme lavman yöntemi, batı dünyasında alternatif tıbbın önemli bir kolu olarak yıllardır kendine yer bulmakta ve hatta dünyaca ünlü Yahoo Directory web siteleri indeksinde kendine önemli bir yer bulmaktadır.
Şimdi dünyada yıllarca uygulanan ve yaygın olarak bilinen barsak temizleme lavman yöntemine kozmik bir konsept katarak, lavman malzemelerinin, kozmik ön ekiyle saf vatandaşa pazarlanmasının etik yanını sorgulamak gerekmektedir. Kozmik beslenme ve bitkiler adıyla da hepimizin yaygın olarak bildiği bir takım şifalı bitkileri sanki yeniden keşfedilip uzaydan getirtiliyormuş edasıyla kutulanıp saf ve bilinçsiz vatandaşlara pazarlanması da ayrı bir tartışma konusudur. Acaba Ahmet Maranki tarafından kurulan KOZMİK ENDÜSTRİ sayesinde milyonlarca kişi, şifa umuduyla bu kozmik ürünleri tüketmekte ve iyileştirici etkileri tıbben bile tam olarak ispatlanmamış karışımlardan çaresiz hastalıklara sahip olan kişilere medet ve umut dağıtılıyor olabilir mi?

Kozmik efsanelere inanmaya aday kişilere öncelikle batı nın alternatif tıp dallarını ve bu konudaki tecrübelerini biraz incelemesini tavsiye ederim. Emin olun göreceksiniz ki sayın Ahmet MARANKİ ve onun kozmik iş ortaklarının sunduğu bir çok çözüm, modası geçmiş, en az 50 yıldır batıda bilinen temel alternatif tıp çözümlerinden daha öte şeyler değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder