14 Temmuz 2010 Çarşamba

Su diyetiyle 7 günde zayıflama

Birçok kişi, su içerek zayıflamanın etkili olduğuna inanır ve içerek zayıflama yollarını test ederler. Ancak suyun ve içecek sıvıların yanlış kullanımı, bırakın kilo vermeyi ve zayıflamayı, kilo almanıza bile neden olabilmektedir. Ancak size aşağıda vereceğim su içerek zayıflama tavsiyeleri ve yöntemleri ile hızlı zayıflamanın tadına varacaksınız.

*Sabahları bir bardak sıcak su içiniz. Aç karnına içilen bir bardak hafif sıcak su, gün boyunca iştahınızın keslimesine yol açacaktır.

*Suyun karbonhidrat, protein ve yağlar gibi enerji içeren maddelerden yoksun olması, onu aslında zayıflama diyetlerinin ideal bir yardımcııs haline getirmektedir. Uyumadan önce içilen yarım bardak ılık su da gece boyunca yağ yakımını ve vücut metbolizmasını hızlandıran bir etki yaratarak zayıflama sürecini hızlandıracaktır.

*Karın yağlarını eritmek için yaz aylarında bir bardak soğuk ve buzlu suyun etkisi büyüktür. Bu nedenle bölgesel zayıflama egzersizleri yapan kişilerin yarım bardak buzlu su tüketmelerinde fayda vardır.

*Yemekten önce Bol su iştah azalır

Açlık ve susuzluk hissinin ortaya çıkmasında bu ihtiyaçların giderilmesinin her ikisinde de vücutta benzer etkileri göstermesinin de rolü vardır. Su ihtiyacı basitçe vücutta oluşan dehidratasyon durumlarında ortaya çıkar ve su içme güdüsüne benzer bir olay olan aşırı yeme eğilimine de dönüşebilir, bu da ileriki süreçte obezite ile sonuçlanır.

Aynı şekilde açlığı bastırmak için su içmek te zayıflamaya sebep olabilir. Aşırı iştah sorununu çözmek için yarım saat yemekten önce ve yemekten sonra bir bardak su içmek, ve daha sonrasında da her iki buçuk saat bir bardak su içmek zayıflamak için yeterli olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder