13 Temmuz 2010 Salı

Kol inceltme hareketleri zayıflama egzersizleri

Kol zayıflatan hareketler hep okurlar tarafından sorulmaktadır. Kollarımız her ne kadar vücudumuzun çok göz önünde olan bir organı olmasa da kolların estetiği ve inceliği özellikle bayanlar açısından önemli bir olgudur. Bilhassa kolları yağlı ve kalın hanımlar, tişört giydiklerinde, yada kolları saran dar kalıplı bluz kazan vb giysiler kullandıklarında kollardaki estetik şekil bozukluğunun farkına varırlar ve bu onlar için oldukça moral bozucu olabilir. Kol zayıflaması için bölgesel zayıflama metodları vardır. Bunlar genelde egzersiz ve spor ağırlıklı bölgesel incelme yollarıdır. Özellikle okuyucularımdan gelen yoğun istek üzerine kolların bölgesel incelme yöntemleri üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bu kol
zayiflat yöntemlerinin hemen hepsini evde tek başına kendi imkanlarınızla yapabilirsiniz.

Kol inceltme egzersizlerinin en fazla odaklandığı kas grupları, kollarda bulunan triseps ve biseps kas gruplarıdır. Ancak kol inceltme egzersizleri sadece bu iki kas grubunun çalıştırılmasıyla da başarılmaz. Omuz ve kısmen göğüs kaslarının da kol kaslarına yardımcı olacak şekilde egzersizle çalıştırılması gerekmektedir. Bu tür kas çalıştırma egzersizleri yaparken bir çok kadının ortak kaygısı kolların kaslanarak kalınlaşması korkusudur. Ancak şunu bilmelisiniz ki kadınların hormon düzeyi gereği, ağırlık çalışarak aşırı bir kol kası oluşturması zaten mümkün görünmemektedir. Ayrıca kol kaslarında hafif bir şekil ve gerginlik olması kol estetiği açısından da hiçte fena olmayan bir görüntü sergilemektedir.

En iyi kol inceltme ve zayıflatma egzersizleri hangileridir?

Yukarıda da değindiğim gibi sağlam ve incelmiş bir kol oluşturmanın değişik yöntemleri vardır. Yazının devamında bu yöntemlerden ve kol inceltme egzersizlerinden en işe yarayanlarını sizler için tarif ettim.

Bayanların Kol üst bölgesini inceltme egzersizleri

Şayet kollarınızın üst bölgesinin kalınlığından ve kol yağlarından şikayetçiyseniz

Biseps kaslarını çalıştırmak için: barbel kaldırma, dambıl kaldırma ve , preacher curl adı verilen dambılın daha büyüğü olan ağırlığı kaldırma hareketlerini yapabilirsiniz.
kol_inceltme_zayiflama_egzersizleri
Triseps kol kasları için: dar tipte bench press çalışması, dambıl ile kickbacks kol inceltme, triseps esnetme gibi hareketler işe yaramaktadır. Hareketlerin resimlerini yazıda yer yer göstereceğim.
dambil-kickbacks-kol inceltme

Sarkık kolları gerginleştirme egzersizleri
Her ne kadar vücudun belli bir bölgesini özel olarak incelten ve zayıflatan kesin bir çözüm olan egzersiz türü bulunmasa da yaptığınız egzersizlerle en azından incelme ve kollarda sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Kol sarkmalarını iyileştirmenin en güvenilir yöntemi ise elbette egzersiz eşliğinde yapılan bir takım diyetlerdir. İp atlamak, kürek çekmek, kolları havaya kaldırmak, basketbol oynamak gibi deneyimler, kollarınızın sıkılaşarak incelmesini sağlarlar.

Kollarınızın kas tonusunu artırmak için ise ağaçtan elma toplama hareketi ile egzersize ısınmaya başlayabilirsiniz. Ardından 3*10 yani 30 kez 2 kiloluk dambıllarla sırtüstü yattığınız yerden (yattığınız yerin yerden yüksek olması gerekir) kollarınızı 2 yana açarak yukarı doğru birleştirme hareketini yapınız. Bu harekete dambıl benç pres hareketi denir.
dambil_bench_press_hareketi

OBu hareket sayesinde sadece kollar değil, sırt, omuz, göğüs boyun ve karın kasları da gerginleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder