5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bolu tarhana Çorbası

Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER

100 gr yagsiz kiyma 150 gr köy tarhanasi 1 adet iri domates 1 çorba kasigi tereyag 2 kg et suyu veya su tuz

YAPILIŞI
Tarhanayi bir bardak et suyu veya su ile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçtengeçirip, süzün. Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin.Küçük bir tenceredekiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdeklerini çikartip ince incedograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. Ondakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder