16 Temmuz 2010 Cuma

Kiraz diyeti ile zayıflama yolları

Kiraz meyvesi, oldukça lezzetli ve besleyici bir meyve olduğu kadar mineral, vitamince zengin olmasıyla da tanınmaktadır. Bilim adamlarınca yapılan değişik deneylerde, kiraz içerisinde bulunan ve kabuğuna kırmızı rengi veren antioksidan maddelerin, vücudumuzdaki serbest radikaller denilen yağ bileşiklerini parçalayarak kanser, diyabet vb hastalıkların ve de yaşlılığın önlenmesinde ve tedavisinde de etkili olduğu tespit edilmiştir. Kiraz meyvesi her ne kadar vitaminler bakımından zengin bir kırmızı meyve olsa da, böğürtlen çilek gibi meyvelerden farklı olarak C ve A vitaminince aşırı zengin değildir. Ancak antioksidan zenginliği bakımından bu meyvelerden daha zengindir.

Kiraz her ne kadar çok besleyici bir meyve olsa da bizim burada inceleyeceğimiz mesele, kiraz meyvesinin zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkilerinin incelenmesidir. Kirazın içerisinde C vitamini,A Vitamini ,Bioflavonoidler,Ellajik asit,Perillyl ,antosiyanin ,Melatonin gibi besleyici enzimler ve vitaminler içermektedir.

Kirazın içerisinde bulunan besleyici maddelerin sağlığa sayısız yararları ve faydaları bulunmaktadır. Kiraz meyvesinin faydalardan başlıcaları şunlardır:

* Kanseri önler ve kanserojen hücrelerle savaşır.
* Kalp hastalıklarını ve rahatsızlıklarını önleyici özellikleri bulunmaktadır.
* Artrit, Gut hastalığı ve baş ağrıları gibi değişik sancı ve ağrıları hafifletici, teskin edici özellikleri vardır.
* Fibromiyalji Sendromu hastalığının belirtilerini, semptomlarını azaltıcı etkisi vardır.
* Melatonin üretimini artırmanın en sağlıklı ve doğal yoludur.
* İnsanların zihinsel ve ruhsal performansını yükseltici bir takım etkileri vardır. Kiraz içerisinde bulunan bir takım maddeler, psikolojik ve psikiyatrik rahatsızlıklara iyi gelir.

Kiraz meyvesi zayıflamayı nasıl sağlar.

Kirazın tatlı oluşu sizi sakın yanıltmasın. Kiraz içerisinde oldukça düşük düzeyde kalori vardır. Ayrıca kiraz, göreceli olarak çok az oranlarda yağ ve karbonhidrat, ve yüksek oranlarda da su ihtiva etmektedir. Kiraz zayıflama diyeti uygulamalarında vazgeçilmez bir diyet besinidir. Araştırmalar göstermektedir ki su tüketimi fazla olan kişilerde enerji harcaması ve metabolizma hızı da yükselmektedir. Günümüzde bir çok insan, kiraz gibi sulu meyvelerin zayıflama ve incelmeye olumlu etkilerini kavramaktadır. Kiraz meyvesinde bulunan düşük orandaki sodyum, ve yüksek orandaki potasyum nedeniyle vücudun su tutumu azalmakta ve daha dengeli bir su birikim dengesi yakalanmaktadır. Yemek ve diyetlerinizde sodyum oranını ne kadar aşağı çekerseniz, vücudun daha kolay ve hızlı zayıflama yaşadığına şahit olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder