20 Temmuz 2010 Salı

Kalıcı ve hızlı zayıflama yöntemleri

1. Bitkisel İlaçlarla Zayıflama : Bitkisel zayıflama ilaçları, son dönemlerde zayıflamak isteyen kişiler arasında oldukça popüler bir kullanıma sahip ürünlerdir. Bitkisel zayıflama ilaçlarının ana etken maddeleri, vücudun yağ yakma metabolizmasını hızlandıran bazı enzimlerdir. Bunun yanında bitkisel ürünlerde bulunan fiber ve lif gibi maddeler de vücudun daha fazla enerji tüketerek çabuk zayıflamasına yardımcı olmaktadır.2.Aç Kalarak zayıflama: Herkes tarafından bilinen en ilkel ve en temel zayıflama yöntemidir. Aç kalarak zayıflamanın temelinde vücudun ihtiyacı olan bir kaloriyi almayarak vücudu enerjisiz bırakarak yerekteki yağları yakmaya sevk etmek yatmaktadır. Aç kaldığınızda az birşeyler atıştırarak onun verdiği tokluk duygusunu su içerek güçlendirmeye dayanan aç kalarak zayıflama yöntemi, bazı mineral, vitamin ve proteinlerin yetersiz alımına neden olduğu için diyet uzmanları tarafından hoş karşılanmamaktadır. Dengeli beslenerek zayıflamak aslında aç kalarak zayıflamaya göre daha akılcı bir yoldur. Azar azar yiyerek beynin tokluk sinirlerini uyarmak için sık öğünlerrde tok tutucu besinler almak gerekmektedir. Aç kalarak zayıflarken egzersizlerle bunu desteklerseniz kalıcı zayıflama elde etmiş olursunuz.
3. Su İçerek zayıflama: Hepimiz, gergin ve huzursuz zamanlarında birşeyler yeme güdüsüyle mutfağa giderek buzdolabından ne bulursak tıkınmaya başladığımız yaygındır. Özellikle stres altındayken ve üzgün olduğumuzda vücudun hormonal dengesi değişmekte ve salgılanan endorfin hormonu ise iştahı atırmaktadır. SU içmenin endorfin hormonunu salgılamayı önlediği ve bu nedenle de suyun iştah kesici özelliği nedeniyle kilo verdirici ve zayıflama sağlayıcı bir özelliği olmaktadır.SU ayrıca vücuttaki yağ metabolizmasını engelleyerek iç organların yağlanmasını da önlemekte ve karaciğerin çalışmasına düzen vermesini sağlamaktadır. Günlük su ihtiyacımızı bilerek bol su içmenin diğer bir önemi de vücudun su biriktirmesini ve kilo almasını engellemektir. Çünkü az su içildiği zaman, vücut bunu bir susuzluk tehlikesi olarak görmekte ve kalan suyu da develerde olduğu gibi vücuda depo ederek tehlikeyi savuşturmaya çalışmaktadır. Spor yapan kişilerde su tüketiminin normale göre daha fazla olması lazımdır. Her verilen 300 kalori veya yapılan 1 saatlik normal bir egzersiz için ortalama olarak 1 litre su içilmesi önerilmektedir. Ayrıca vücudumuzun metabolizma faaliyetlerini sürdürebilmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Çabuk ve hızlı zayıflama için bol su tüketimi gerçekten önemlidir.
4. Elma yiyerek zayıflama: Elma meyvesi, zayıflamak isteyenler için bulunmaz bir nimettir. ELmanın ihtiva ettiği 50 kalori ve içinde bulundurduğu petkin enziminin doyurucu özellği nedeniyle, elma yiyerek zayıflama gerçekten oldukça kullnışlı bir zayıflama yöntemidir. Bir çok diyet listesinde yer elmanın yer almasının en önemli nedenlerinden birisi de budur. Zayıflamak için gerçekten müthiş bir meyvedir. ELmanın içerisinde bulunan çok düşük enerji ve kalori, şişmanlamaya engel olmakta, kan şekeri ve yüksek tansiyonu da düşürmektedir. Elmada bulunan petkin enzimi kandaki kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürmekte; damar sertliğini önleyen iyi kolesterol (HDL) oranını ise yükseltmektedir. Elmada bulunan bir çk vitamin mineral ve enzimin arasında ?Phenylalanin? proteininin özel bir yeri vardır. Bu madde kalbin sğlığını koruyan diğer bir enzim olan Q enzimini aktive etmektedir.
5.Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenerek zayıflama: Sağlıklı yaşam için yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması gereken bazı hususları aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:
-Yüksek kalorili ve enerji veren fast food tarzı yiyeceklerden sakınılmalı.
-Aynı besin grubu içerisinde yer alan yiyeceklerden daha düşük kalori ihtiva edenler tercih edilmeli.
-Az ancak sık öğünlerle beslenilmeli ve öğün atlanmamalı.
-Her sabah aksatılmadan kahvaltı yapılmalı, akşamları fazla kalori almaktan sakınılmalı.
-Aç bırakmayan ve besleyici nitelikleri olan salatalık, havuç, marul, karpuz elma, şeftali gibi düşük kalorili yiyeceklerle ağırlıklı olarak beslenilmeli
-posali yiyeceklerle beslenilmeye dikkat edilmeli
-A, C ve E vitaminleri tarzında ve antioksidanlarca zengin yiyeceklerden tüketilmeye dikkat edilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder