22 Temmuz 2010 Perşembe

Zayıflama Merkezlerinin faydaları ve zararları

Zayıflama merkezleri, gittikçe önemi artan zayıflama sektörünün de ayrılmaz bir parçası olmaya başlamakta ve zayıflamak isteyen her yaş ve cinsiyetten, sosyal kesimden kişilere değişik zayıflama ve incelme seçenekleri ve alternatifleri sunmaktadır. Kilo vermekte güçlük çeken ve zorlanan kişilerin zayıflama merkezlerinde, zayıflama koçları eşliğinde uygulayacağı diyet ve egzersiz yöntemleri ile kolayca zayıfladığına şahit olmaktayız. Zayıflama merkezlerinin seçiminde bazı hususlar ve inceliklerin dikkate alınması, sizlerin zayıflarken sağlığınızın da korunması açısından gerekli olacaktır.

sağlığınızın da korunması açısından gerekli olacaktır.

Zayıflama merkezlerinde öncelikle sağlık bakanlığından ruhsat olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kimi bazı kişiler, değişik ruhsat ve izinler alarak sanki bunlarla zayıflama merkezi açabilecekmiş gibi bir izlenim yaratmaktadır. Bu duruma dikkat etmeniz ve muhakkak zayıflama merkezinin ilgili makamlardan (belediye, valilik, sağlık bakanlığı vb) alınmış yetki belgelerinin aslını talep etmeniz önemlidir.



Zayıflama merkezlerinde çalışan personelin yetkinliği de ayrı bir sorundur. Çoğu zayıflama merkezinde yetişmiş personel istihdam etmek yerine, zayıflama ve diyetin bilimsel ayrıntılarına vakıf olmayan kişiler çalıştırılmaktadır. Zayıflama merkezlerinde insan yaşamı ve sağlığının ne derece önemli olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Bilhassa bazen yazılı ve görsel basında haberlere malzeme olan, zayıflama merkezlerinde ani ölüm haberleri, sağlıklı zayıflamanın ne anlama geldiğini bizlere çok iyi anlatmaktadır. Bu nedenle çalışan personelin diplomalı uzman personel olmasına dikkat ediniz.

Zayıflama merkezlerinde muhakkak, diyetisyen, spor uzmanı, doktor, hemşire, gibi kilit personel denilebilecek kişilerin fiilen çalıştırılmakta olduğuna dikkat etmelisiniz. Kimi zayıflama merkezleri bu çalışanları kâğıt üzerinde istihdam etmekte ve zayıflama müşterilerine hiç bir fayda sunmamaktadır. Diğer bazı zayıflama merkezleri ise kısmi zamanlı zayıflama uzmanı ve diyetisyen çalıştırabilmektedir. İnsan sağlığının konu olduğu alanlarda tasarruf yapılmasının anlamsız olduğunu hesaba katarak gerektiğinde zayıflama merkezi patronlarına tepkilerinizi ve hatta gerekli idari makamlara şikâyetinizi bildirmekten çekinmemelisiniz.

Zayıflama merkezlerinin alet ve edevat açısından donanımlı olması da önemli bir ayrıntıdır. Yetersiz donanımla donatılmış olan zayıflama merkezlerinde, müşteriler kilo vermekte ve zayıflamakta daha fazla zorlanacaklardır. Diğer yandan zayıflama merkezlerinin ortamlarının hijyenik olması da onlarca kişinin yararlandığı ve hastalık bulaşma riskinin yüksek olduğu zayıflama merkezlerinin sağlıklı ortam sunması açısından önemlidir.

Zayıflama merkezlerinde uygulanan diyet ve zayıflama, bölgesel incelme programlarının bilimsel dayanaklarının olup olmadığını araştırmalısınız. Kimi bazı şaklaban kişiler, insanların zayıflama motivasyon ve isteklerini bir zenginleşme amacı olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Bu tür kötüye kullanımlara mahal vermemek için dikkatli davranmalıyız. Ayrıca gideceğimiz zayıflama merkezi ile alakalı haberleri google aramasından bir aratmakta fayda vardır.

Zayıflama merkezlerinde son olarak dikkat edilmesi gereken husus ise elbette zayıflama merkezlerinin aylık aidat veya ücretleridir. Aşırı pahalı olan zayıflama merkezlerini tavsiye etmeyeceğimiz gibi, piyasadan oldukça daha ucuza müşteri toplayan zayıflama merkezlerine de şaibeyle bakmalıyız. Unutmayın ki biz müşteriler zayıflama merkezlerine zayıflamak karşılığında sağlığımız ve paramızı ortaya koyuyoruz. Bunlardan en azından sağlığımızdan olmayalım. Paramızı da hak eden zayıflama merkezlerine verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder