4 Temmuz 2010 Pazar

Diyet Buğdaylı mercimek çorbası

Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin.

Buğdaylı mercimek çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı aşurelik buğday
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 2 çorba kaşığı soya yağı
- Tuz

Yapılışı :
Diyet


- Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

- Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder