8 Temmuz 2010 Perşembe

Selülit tedavisi, kremi, yok etme hareketleri ve eritme yöntemleri

Bayanlarda görülen portakal kabuğu görünümlü Selülitlerden kurtulmak için çoğu kişinin başvurmadığı diyet listesi ve denemediği bitkisel çözüm muhtemelen kalmaz. Ancak selülit tedavisinin masaj, selülit kremlerş, selülit için egzersizler gibi alternatif yolları da mevcuttur.
Selülit tedavisi için ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerle tedavi şeklinde 2 ana başlık açabiliriz. Ameliyatlı selülit tedavileri arasında daha çok bölgesel zayıflama yöntemleri yazısında ayrıntılı olarak tek tek incelediğimiz Liposuction ile Bölgesel zayıflama Yöntemi, Lipoliz ile Bölgesel zayıflama Yöntemi, Ultrashape ile Bölgesel zayıflama Yöntemi, Mezoterapi ile Bölgesel zayıflama Yöntemi gibi selülit tedavisi yollarını sayabiliriz.

Ameliyatsız ve doğal yollardan selülitlerden kurtulabilmek için ise, selülit kremi , bitkisel selülit ürünleri, selülit için evde yapılan ev yapımı karışımlar, selülit eritici yalar ( lahana yağı gibi) ,selülit giderici vichy selülit türü özel çözümler, ve selülit diyeti, selülit masajı, selülit tedavi eden egzersiz hareketleri gibi yöntemleri sayabiliriz. Günümüzde Suna Dumankaya gibi bitkisel çözüm ve şifa uzmanları tarafından da selülit tedavisinde fayda sağlayacak değişik bitkisel çözümler de sunulmaktadır. Bu saydıklarım arasında selülit kremleri ile selülit yağları birbirine karıştırılmaktadır. Selülit yağları, genelde lahana yağı, palm yağı, zeytin yağı gibi bitkisel yağlardan elde edilen arıtılmış ve yağ asitleri yok edilmiş özel yağlardır. Selülit kremlerinde her ne kadar bu yağlardan az da olsa katkı bulunsa da içerisindeki kimyasal maddeler genelde selülit yağlarını eriten biyo termik ve termojenik yağ yakıcı maddelerden teşekkül etmektedir. Selülitler tedavi edici yöntemler arasında özellikle bisiklet sürme, yürüyüş yapmak, koşu bandı antrenmanları ve egzersizleri, Tenis oynamak, STEP Hareketleri Yoga yapmak, Pilates topu ile pilates hareketleri yapmak, bölgesel zayıflama hareketleri yapmak gibi değişik yöntemlerle selülitler yok edilebilmektedir.

Selülitlerin sporla yok edilmesi ve tedavisinde ise açık hava yürüyüşleri, Ağırlık ve kondisyon, halter çalışmaları oldukça faydalı olabilmektedir. Bir çok bayanda selülit sorunun temelinde kas dokusunun yeteri kadar sıkı olmaması nedeniyle deri altında selülitli yağ hücrelerinin çoğalması yatmaktadır. Sporcularda selülit görülmemesinin en büyük nedeni de Selülitlerin sıkı kaslı kişilerde gelişecek doku bulamamasından kaynaklanmaktadır. Sizlere aşağıdaki videoda bazı önemli selülit azaltıcı egzersiz hareketlerini sunuyorum. Her ne kadar video ingilizce olduğu için anlama zorluğu çekme ihtimaliniz olsa da yine de selülit inceltici hareketlerin yapılışını net olarak görebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder