7 Temmuz 2010 Çarşamba

Hamsi diblesi diyet yemek tarifi

hamsi-diblesi-tarifi

HAMSİ DİBLESİ
Kaç kişilik :

Malzeme:
500 gr iri hamsi
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hamsi diblesi Yapılışı:
Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın. Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun. Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın. Tencereye karışımın yarısını koyun. Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not: Dibleye arzu edilirse 1 çorba kaşığı çanm fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.

( zayiflamaturk.com hamsi diblesi tarifi )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder