23 Temmuz 2010 Cuma

Zayıflama Aletleri alırken dikkat etmeniz gerekenler

Zayıflama aletleri denilince aklımıza, koşu bantları, zayıflama kemerleri, kondisyon aletleri, aerobik ve fitnes aletleri, gibi aletler gelmektedir. Bu zayıflama aletleri adı verilen aletlerin büyük kısmı, ilk önceleri spor ve egzersiz için dizayn edilmeleri ve zamanla zayıflatıcı ve inceltici etkileri ön plana çıkınca zayıflama sektörü ve firmaları tarafından sahiplenmeleridir.

Zayıflama aletleri aleti seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar ve incelikler bulunmaktadır. Öncelikle zayıflama aletleri almaya niyetlendiysek bunu spor ve egzersizin bir alternatifi olarak değil, fitness, egzersiz ve spor hareketlerinin tamamlayıcısı ve yardımcısı donanımlar olarak görmeliyiz. Pilates, aerobik gibi incelme ve kondisyon sağlayan egzersiz yöntemlerinde de yardımcı olarak değişik zayıflama aletlerinden faydalanılmaktadır.

Zayıflama aletlerinde ilk olarak dikkat etmemiz gereken unsur, bu alet ve edevatların bizim zayıflama amacımıza yardımcı olup olmayacağıdır. Bilhassa bölgesel zayıflama amacı olan kişiler, bu amaçlarına doğrudan hizmet etme niteliğine sahip zayıflama ekipmanlarından temin etmelilerdir. Misal olarak karın ve göbek kısmındaki kiloları vermek istiyorsak bu durumda biseps ve triseps geliştiren ve kol bölgesini çalıştıran aletlerin yerine, bizlerin karın, bacak ve sırt kaslarını çalıştıran zayıflama ve kondisyon aletlerini temin etmeliyiz.

Zayıflama aletlerinin seçiminde önceden bir süre bir kondisyon ve egzersiz salonuna devam edip, hangi zayıflama aletlerinin ne işe yaradığını iyice anlamalıyız. Diğer yandan bu sayede değişik zayıflama aletleri markalarının hangilerinin daha popüler ve tutulur olduğunu da öğrenme fırsatı kazanmış oluruz.

Zayıflama aletlerinde dikkat edeceğimiz diğer bir unsur ile çoklu işleve sahip bir zayıflama ve kondisyon aleti temin etmemizdir. Bu durumda hem değişik amaçlar için bu aleti kullanmış oluruz hem de fazladan masraf yapmaktan yırtarız.

Zayıflama aletlerinde dikkat edilecek diğer bir önemli ölçüt ve kriter ise, bu aletlerin TSE veya CE sertifikalarının ve garanti, servis gibi desteklerinin olmasıdır. Ne tür malzemeden yapıldığını bilmediğimiz zayıflama aletleri, bırakınız kilo vermeyi ve zayıflamayı, aynı zamanda sağlığımızın bozulmasına ve ortopedik bir takım rahatsızlıkların bizlerde gelişmesine bile sebep olabilirler.

Fiyatı aşırı derecede pahalı veya ucuz aletler almaktan kaçının. Piyasada ortalama fiyat diyebileceğiniz ürünleri alınız. Böylece hem kalitesiz ürün almaktan kurtulursunuz hem de zayıflama aletleri alırken savurganlık ve müsrifliğe kaçan bir davranışta bulunmamış olursunuz. Ayrıca geçici bir zayıflama veya incelme hevesine girdiğinizden tereddüt ediyorsanız, bu durumda hemen zayıflama araç ve gereci almadan, bir süre daha kendinizden emin olmak için bekleyiniz. Unutmayın ki zayıflama aletleri evlerinizde yer kaplayan ve kolayca bir köşede saklanamayacak kadar dikkat çeken bir hacme sahiptirler. O nedenle daha sonra aldığınıza pişman olup koyacak yer arayacaksanız hiç almayın daha iyidir. Şayet yakınlarda bir fitness ve zayıflama salonu varsa orada aylık aidat ile bu ürünlerden de pekâlâ yararlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder