15 Temmuz 2010 Perşembe

Bölgesel incelme karın yağları

Vücudumuzda belirli bölgelerde bölgesel incelme denilen zayıflama yönteminin nasıl uygulanacağı hep sorulan bir sorudur. Bölgesel incelme ve zayiflatnın nasıl başarılabileceği ise pek bilinen bir konu değildir.

Özellikle karın bölgesinin zayıflaması, biraz sabır ve zaman gerektiren bir konudur. Zaten vücudun en zor kilo verilen ve zayıflama sağlanan bölgesi karın bölgesidir. Kalça üstüne kadar uzanan karın yağlarının egzersiz ve spor ile zayıflama sistemine bile dayanıklı olduğunu tüm diyetisyenler ve egzersiz uzmanları bilirler. Özellikle oturarak iş yapan, hareketsiz ve büro tipi yaşam tarzı süren kişilerde karın tarafındaki bölgesel zayıflama ve incelme de kolay kolay gerçekleşmemektedir. Bu tür kilolu bölgelerde bölgese zayıflama ve incelmeyi başaraiblmenin elbette tek bir yolu yoktur. Karın kaslarını güçlendirici egzersizler, aerobik ve spor hareketleri, doğru diyet, ve koşu yürüyüş gibi etmenlerin bir arada uyumlu bir biçimde uygulanabilmesiyle bölgesel zayıflama başarılabilmektedir.

Burada ilk olarak açıklanması gereken mesele ise, bölgesel zayıflama denilince vücuttaki belirli bir bölgenin barındırdığı yağların tamamen yakılıp vücudun diğer bölgelerinin etkilenmeden durmasının mümkün olmadığıdır.
Zayıflama ve yağ yakma süreci sistematik bir çaba gerektirmektedir. Vücudun hangi bölgeleri daha fazla çalıştırılırsa ilk önce o bölgedeki yağlar yakılacak ve zayıflama sağlanacaktır. Kimi insanlarda görülen inatçı kilo sorunu ise genetik bir faktör olarak anne ve babamızdan bizlere gçemektedir. Bayanlarda en zor zayıflayan inatçı bölgeler, kalça, basen, baldır, karın ve bel bölgesi yağlarıdır. Bu bölgelerde görülen kilo alımı ve yağlanma, genelde zayıflamak için en önemli nedenler olmaktadır.

Bir çok hanım, uzun süren çabalardan sonra bu bölgelerde herhangi bir zayıflama sağlayamamaktadır. Bu inatçı yağlanma süreci gittikçe sarpa saran bir niteliğe sahiptir. Yani karın yağlanması başlamışsa bu bölgede bulunan kasların hareket kabiliyeti de azalacak ve bir kilo alma kısırdöngüsü oluşacaktır. Karın yğalarını eritmede sizlere en fazla işe yarayacak zayıflama tavsiyesi, karın kaslarını harekete geçirerek karın yğalanmasını engelleyen yağ yakıcı aerobik egzersizleri, jogging, bisiklet sürme, ekliptik egzersizler ve kardiyo egzersizleri olarak tabir edilen orta düzeyli efor egzersizleridir. Günlük 10 dakikalık süreyle yapılan karın eritisi egzersizler bile vücudun glikojen kaynaklarını eriterek yakılmasına neden olmaktadır. Şayet bu karın eritme egzersizlerini 20 dakikaye çıkarırsanız bu durumda yaktığınız enerjinin 10 dakikası glikojen yani hazır şeker kaynaklarından sağlanırken geriye kalan 10 dakikalık kısmı ise yağ yakma ile enerji ihtiyacı karşılanmaktadır.

45 -60 dakika süreyle yapılan karın hareketleri egzersizleri ise tam anlamıyla zayıflama sağlayan yağ yakıcı egzersizlerdir.

Devamı karın yağı eriten zayıflama diyeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder