6 Temmuz 2010 Salı

Hamsi Çorbası

(4 Kişilik)

Gerekli Malzemeler
:
100 Gr. Hamsi
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız. Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız. Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.

Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz. Soğanı da rendeleyiniz.Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiğiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz.Sıcak servis yapınız.

Hamsi corbası tipik bir trabzon yemeğidir . İsteyenler çorbaya limon katabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder