17 Temmuz 2010 Cumartesi

Zayıflama hapı ve ilaçları

SOn dönemlerde piyasada satılan bazı zayıflama hapları ve ilaçları hakkında okuyucularımdan gelen yoğun şikayetler üzerine zayıflamak için ilaç ve hap kullanmayı tercih eden tüketicileri bilinçlendirmek istedim. BU yazımda ?zayıflama ilacı alırken ve zayıflama hapları tercihinde nelere dikkat etmeliyiz? sorusunun cevabını vermeye çalışacağım. Ülkemizde tüketici bilinci henüz tam anlamıyla gelişmediği ve tüketici hukuku alanında tüketicilerle satıcıların arasındaki orantısız bir güç farkı bulunması nedeniyle her alanda olduğu gibi zayıflama ve incelme haplarındaki şikayetlerin büyük kısmı da sonuçsuz kalmaktadır

Oysa ki tüketiciye zarar veren, insanların sağlığıyla oynayan ve para uğruna içerisinde ne tür maddeler olduğuna bakılmaksızın insanlara yutturulan bir kısım diyet ve zayiflat ilaçlarının insan hayatıyla oynadığını bilmemek mümkün değildir. Bazen gazetelerde ve görsel medyada da manşet olan ? Zayıflama ilacı öldürdü? türündeki haberleri muhkakak görmüşüzdür. Bu nedenle bir kısım sahte zayıflama haplarının öldürücü etkisi yoktur diyenlere asla inanmayınız.

Zayıflatıcı ve inceltici diyet hapları kullanırken aslında basit birkaç detay ile kullanığımız zayıflama ilacının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu öğrenebiliriz. Zayıflama ilaçları ve hapları hakkında işte sizlere önemli birkaç ip ucu ve öneri:

1) Eğer ithal bir zayıflama hapı kullanacaksanız, ürünün tarım bakanlığından ve sağlık bakanlığından izinli olarak resmi yollardan Türkiye?ye girip girmediğini araştırmalısınız. Bunun en basit yolu ise fatura istemenizdir. Faturasız satılan kayıt dışı zayıflama haplarının hemen hepsi, ya merdiven altı tabir edilen evlerde ve küçük atolyelerde üretilen zayıflama haplarıdır, ya da ülkeye bir şekilde kaçak yollarla girmeyi başarmış olan zayıflama haplarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder