18 Temmuz 2010 Pazar

Titreşimli zayıflama kemeri

Titreşimle zayıflamak mümkün müdür? 1950?li yıllarda insanlar titreşimli zayıflama kemeri ve bantları ile zayıflamak için ümitlenmişler ve zayıflama çabalarına girişmişlerdir. Günümüzde ise o dönemde kullanılan ilkel zayıflama aletlerinin bugün pek işe yaramadığını görmekteyiz. Hatta bugün bile o günkü zayıflama kemerlerinin azıcık daha makyajlanmış hali pazarlanmaktadır.
Kilolu bireyler olarak bizlerde hızlı zayıflama ve zahmetsiz kilo verme eğilimleri her zaman mevcuttur. Zaten bu hızlı zayıflama arzusu, bin yıllardır değişmeden devam etmiştir. Zaten bu günümüzdeki zayıflama kemerlerine baktığınızda, bir zayıflama aletiden çok, şaka aletlerine dönmüş olduğunu görmekteyiz.

Titreşimli zayıflama kemerlerinin zayıflama teorisinin temelinde, titreşim ile kasların esnediği ve bunun da kasları dinlendirdiği ve açıklanamayan bir metabolik aktiviteyle zayıflama sağladığı yönündedir. Geçenlerde bir alışveriş merkezinde gördüğüm titreşimli zayıflama kemeri satan bir mağazaya girdim. Kemeri 6 dakika kullandığınızda 45 dakikalık hızlı tempolu yürümeye yani kardiyo egzersizine denk bir biçimde enerji tükettiğimizi iddia eden satış temsilcisi ile karşılaştım. Bunu yaparken de 1 damla bile ter dönmeyecekmişiz. Tabi titreşimli zayıflama kemeri tanıtımı yapılırken temel bir termodinamik kuralının es geçildiğinin de farkına vardım.

Şöyle ki titreşimli zayıflama kemerinde dakikada 2-3 kalori harcadığımızı farz edelim. Bu durumda haftada 1 kilo vermek için 7000 kalori harcamamız gerekecektir. Bunun da anlamı en az 2000-3000 dakika boyunca titreşimli zayıflama bandında durmamızdır. Bu da haftalık 20 saatten fazla bir zaman dilimi teşkil eder ki, bu kadar süre ile titreşimli zayıflama andı kullanılabileceğini hiç sanmıyorum. Zaten bu kadar kullanışlı bir alet olsa, profesyonel sporcular bu aleti çok sık biçimde kullanırdı.

Özellikle güreş, boks gibi kilo temelli yapılan spor dallarında sporcuların sık bir şekilde kilo alıp verme durumları olmaktadır. Bilhassa özel fitness merkezlerinde yarım saatlik titreşimli zayıflama kemeri seansının 50 tl civarı olduğunu farz edersek 70 kalori harcamak için 50 tl ödemek hiç akılcı bir zayıflama yöntemi olarak gelmiyor. Tabi bu zayıflama aletini kullanan okuyucularımıza da sonsuz saygılarımızı sunarız. Zira insanların tercihlerine her zaman saygı duyarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder