7 Haziran 2010 Pazartesi

Zayıflama Yöntemleri

Sabah aç karnına içilen Limonlu Ilık Su Zayıflatır

Maalesef böyle bir şey mümkün değildir. Şimdi içinizde ben denedim oluyor diyenler olabilir, mutlaka yediğiniz içtiğinize bu dönem zarfında dikkat etmişsinizdir bu sebeple kendinizi iyi hissedip tartı üzerinde hafifleyip kıyafetleriniz üzerinize olmuş olabilir ama bu limonlu su zayıflatır anlamına gelmiyor.

Limonlu su C Vitamini yönünden oldukça zengindir bu sebeple güne zinde başlamanıza yardımcı olur fakat bu bir yağ eriten formul değildir sizi zayıflatmaz. Şöyle bir fayda sağlayabilir, Sıcak su midemizi seksen dakikada terkederken, Soğuk su midemizi yirmi dakikada terk eder bu fark göz önüne alınırsa sıcak su ile toklu hissinin arttırılması yönünden fayda sağlayabilir. Yanlış bilinen Zayıflama Yöntemleri içerisinde en faydalı olandır sizi zayıflatmaz ama faydası vardır :)

Zayıflama İlaçları ile bir ay'da 8 kilo verdim, Üstelik Spor Yapmadan!

Arkadaşlar senelerdir şunu söylüyorum eğer bir zayıflama hapı içilerek zayıflamak mümkün olsaydı dünya da obezite kalmazdı.

Öncelikle tartıldığımız zaman görünen ağırlık ile yani kilo vermek ile yağ yakmak, yağ kaybına uğramayı yani vücudumuzdan ne kadar yağ gitmiş bunu ayırt etmeyi anlıyor olmak çok önemlidir. Tartılın diyelim ki 60 kilosunuz üzerine bir buçuk litre su için ve tekrar tartıya çıkın atıyorum 61 kilo oldunuz :) şimdi yürüyüşe çıkın hızlı tempo kırkbeş dakika yürüyün ve eve döndüğünüzde üzerinizdekileri çıkartın varsa tuvalet ihtiyacınızı giderin ve tekrar tartılın :) en fazla 59 kilosunuz ee şimdi siz günde iki kilo mu verdiniz? bu bir ay da 60 kilo yapar ki siz yok olmuş olursunuz böyle saçmalık olmaz arkadaşlar.

Diyeceksiniz ki yukarıda yazanlar ne alaka şimdi zayıflama ilaçları ile bağlantısı nedir?

Çok önemli bir ortak noktası var arkadaşlar buraya dikkat*** Yukarı da yazılan yöntemle biz tartı üzerinde kilo kaybına uğradık doğrudur ama bu kilo kaybı su kaybı ile olmuştur yağ kaybı değildir.

Ve ZAYIFLAMA İLAÇLARI çoğunlukla vücuttan hızla su atılarak bir kaç gün içerisinde tartı üzerinde ağırlığımızın düştüğünü görmemizi sağlar. Vücuttan hızla atılan su sağlığımızı, metabolizmamızı, direncimizi etkiler ve bu sayede gücümüz azalır pes ederiz ve tekrar kaybettiğimiz suyun fazlası ile yerine konması ile başladığımız yerden kötü bir noktada başa döneriz.

İşte bu nedenledir ki Zayıflama ilaçları bir uzman denetim ve tavsiyesi olmadan özellikle internet reklamları ile tercih edilip alınıp kullanılmamalıdır.

***Zayıflama ilacı diye birşey de yoktur ayrıca, zayıflamaya yardımcı ilaçlar vardır***

Zayıflamaya yardımcı ilaçlar mutlak bir uzman denetiminde, düzenli beslenme ve egzersizler eşliğinde vücut direncinizi arttırarak vücudunuzu bir yağ yakma makinesine dönüştürülerek kullanıldığında maksimum etkiyi göstererek yağ yakarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Bunun dışında spor yapmadan diyet yapmadan zayıflayın reklamlarına inanmak istiyorsunuz ama inanmayın sağlığınız bozulmasın, paranız cebinizde kalsın.

Yanlış bilinenler yanında yanlış uygulananlar da var elbette

Bunlardan biri de bilinçsizce spor yapmak. Öncelikle spor'u sporcular yapar bir ev hanımı iseniz sizin yapacağınız ancak egzersizdir, elbette bir iş adamı da uzun zamandır spor yapmamışsa bütüngün bilgisayar başında ise yapması gereken spor değil egzersizdir, egzersiz ile spor farklıdır.

Spor yapmak güç ve enerji ister kas gücü fazla olmalıdır ve beslenme yapılan spor'a göre ayarlanmalıdır yani siz en az seviye de karbonhidrat ve protein alıyorsanız bol, bol salata yiyerek spor yapmaya çalışırsanız vücudunuz iflas eder dayanamaz sakatlanabilirsiniz hatta allah korusun ölebilirsiniz.

Sizin yapmanız gereken egzersizdir, egzersiz metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakma sürecinize katkı sağlamak amaçlı yapılan bir seri hareketten oluşur, bunu daha sonra anlatacağız.

Peki doğrulardan bahsedelim biraz

Yapmanız gereken ilk önce hazırlanmak bu hazırlık büyük ölçüde psikolojik yöndedir, şimdi maddeler halinde yapmanız gerekenleri anlatalım.

1. Kendinize bir başlangıç tarihi belirleyin, bir de bitiş tarihi. Ardından bu tarih aralığında vermeyi hedeflediğiniz toplan rakamı belirleyin bu rakam maksimum ay da dört kilo olmalıdır bu kilo verebileceğiniz maksimum yağ ağırlığıdır. Amacımız hızla su kaybetmek değil suyu koruyarak yağ kaybına uğramaktır. Bu sayede vücudunuz gergin kalacak ani hızlı kilo kayıplarına uğrayan insanlarda görünen çatlaklar, sarkmalar olmadan veya en az seviye de bırakarak hedefinize yavaş ama kalıcı olarak azimle ilerlemeniz sağlanacaktır.

2. Bir uzmana danışın bu olmazsa olmazınız olsun, yemek programınızı haftalık düzenleyin hangi gün hangi saatte ne yiyeceğinizi önceden bilin ve hazırlığınızı ona göre yapın.

3. Güne aç karnına 45 dakika hızlı tempo yürüyüş ile başlayın bu yürüyüş öncesinde bir bardak nescafe içerek metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakımınıza yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. Yürüyüş esnasında mutlaka en az 1.5 litre su tüketin bu da metabolizmanızı hızlandıracak ve size iyi gelecektir. Diyetiniz sırasında su en önemli yardımcınız olmazsa olmazınızdır bunu asla unutmayın.

4. Yürüyüşten gelirgelmez basit şeker alarak insülin dengenizi dengelemelisiniz bu sayede bir yağ yakma makinesine dönüşen vücudunuz temposunu mümkün olduğunca uzun süre koruyarak yağ yakmaya devam edecektir. Basit şeker meyve şekeridir tavsiyemiz 200 ml üzüm suyu olabilir.

5. Ardından kahvaltı edeceğiz, beyaz peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği, domates, salatalık, 10 gr. yani bir tatlı kaşığı zeytin yağı ile sağlam bir kahvaltı.

6. Bir uzmana gidip beslenme progrmınızı aldınız bunu daha önce yapmanız gerektiğini söylemiştik burada size en az günde üç ana öğün vermiştir buna uyacağınıza eminiz bizi düşündüren ara öğünleri atlama ihtimaliniz. Bu çok önemlidir, çok önemli değil sadece acıkmayın diye araya serpiştirilmiş öğünler gibi görünür ama aslında metabolizmanızı devamlı hızlı tutmak için yerleştirilmiş stratejik akıllıca öğünlerdir. Bu ara öğünleri ASLA AMA ASLA ATLAMAYINIZ. başarıya sizi bu detaylar ayrıntılar götürecek, sabırlı olun.

7. Düzenli bir ilişkiniz varsa bunu yağ yakmanızda bir fırsat olarak kullanacağız. İlişkinizde daha aktif olun yaramaz olun yorulun biraz yan gelip yatmayın alın size akşam egzersizi :)

8. Akşam aç yatacaksınız arkadaşlar mutfağa kendinizden bile saklanarak girip tencereyi açıp dolmaları tencereyi yarılayana kadar yiyerek bu iş olmaz. Ev deki bireylerden destek isteyin mutfağın kapısını akşam kilitlesinler ve anahtarı saklasınlar :)

9. Gezin dolaşın ev de durmayın gidin alışveriş merkezleri'ne veya çıkın uzun dağ bayır yürüyüşlere aktivitelere katılın hayatı kaçırmayın, ve bunu bir yağ yakım aracı olarak kullanın.

10. Söylediğim ayrıntılara özellikle ayrıntılara mesela yürüyüş sonrası basit şeker alınması veya ara öğünlerin atlanmaması gibi konulara çok ama çok dikkat edin.

Eğer bu tavsiyelerimizi yerinize getirirseniz başarıya ulaşırsınız ve eğer siz başarıya ulaşırsanız biz dünyanın sizden sonraki en mutlu insanı oluruz, sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder