30 Haziran 2010 Çarşamba

Taylan Kümeli Gelin Diyeti ve Gelin Detoksu

Diyetisyen ve Sağlıklı yaşam uzmanı Taylan Kümeli dünya evine girecek gelinler için özel bir gelin detoksu ve diyet programı açıklıyor. Ayrıca düğün stresine girenler için ise biberiye çayını öneriyor.

Ayrıca düğünden 2 hafta önce başlanan Gelin diyeti ve gelin detoksu sizi gelinliğin içerisinde daha hoş ve enerjik görünmenizi sağlıyor.

Gelin adaylarının düğün yemesi gerekenler:

Gelin gecenin ilerleyen saatlerinde hazımsızlık ve uyku çekmemek için düğün günü hafif yiyecekler tercih etmelidir. Ayrıca porsiyonlarında küçük olmasına dikkat edilmelidir. Yemekten sonra ise yine küçük bir porsiyon hafif tatlı tercih edilmelidir. Bu sayede yemek sonrasında oluşan uyku hali engellenebilir.

Düğün heyecanı için 2-3 bardak Biberiye çayı

Biberiye çayının kan dolaşımını güçlendirme, ödem çözme ve sinir sistemini düzenleyici özellikleri bulunmaktadır. 12 tatlı kaşığı ince doğranmış biberiye ve 1 su bardağı su ile demleyeceğiniz biberiye çayından günde 2-3 bardak içerek bu özel günün stresinden kutrulabilirsiniz.

Gelin adaylarının düğünden önce fazla kilolarından kurtulmak için öneriler:

Sebze ve Meyve tüketimini arttırın. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarınızdan da kurtularak uykunuz düzenlenir.

Uyanır uyanmaz oda sıcaklığında bekletilmis ve akşamdan içine kabuklu limon dilimleri konmuş suyunuzdan 1 bardak için. Tuz kullanımını minimum düzeye çekin. Şeker ve şekerli ürünleri tüketmeyin. Detoks programı süresinde sebze ve meyve tüketimini arttırarak çeşitliliğini korumanız önerilir. Bu sayede vücudun toksinlerden arındırılması hızlanacaktır.

Özellikle soya filizi, enginar, maydanoz, kuşkonmaz gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, lahana, domates ve kereviz yiyin. Çay, kahve, soğuk içecekler ile kakaolu ve kafeinli içecekleri tüketmeyin. Bunların yerine bitkisel çayları tercih ediniz.

Gelin olacakların gelinlik içerisinde daha formda gözükmeleri için öneriler:

Haftada en az 3 gün günde 45 dakikalık tempolu yürüyüşler yapmalısınız ve mümkün olabildiğince hareketli olmalısınız. Normalden daha erken uyanmaya çalışın ve gün içerisinde küçük şekerlemeler yaparak vücudunuzu dinçleştirebilir, metabolizmanızı ve kan dolaşımını hızlandırarak, sindirim sisteminizi düzene sokabilirsiniz.

Vücudunuzu toksinlerden arındırmak için belirli aralıklarla pasif terlemeye yardımcı olan saunaya yada hamama gidin. Bu sayede cildinizi temizlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder