8 Haziran 2010 Salı

Diyet Nasıl Yapılır

Diyet’e girmeden önce bir hazırlık dönemi geçirmelisiniz, bu hazırlık döneminde çok sevdiğiniz şeylere doymaya zaman ayırmalısınız. Örneğin her sabah nutella yiyorsanız sabah, öğle, akşam yiyerek bir sıkkınlık ve doygunluk hissi yaratabilirsiniz. Elbette bazılarınız ben üç öğün yesem bıkmam diyebilir yine de vedalaşmadan önce sımsıkı sarılıp ardından ayrılmak daha az acı verecektir :)

Bu doyma süreci elbette daha önceden belirlenmeli süresi asla geçilmemeli abartılmamalıdır. Size tavsiyem odanıza, kapınıza, bilgisayar ekranınıza, masa üstü görüntünüze, buzdolabınıza, cüzdanınıza, arabanıza, gardırobunuza, lavabonuza, banyonuza sizi gaza getirecek veya fiziğini örnek aldığınız kişi ya da kişilerin resimleri ile donatın. Böylece her anınızda size amaçlarınızı hatırlatacak ve yoldan dönmenize engel teşkil edecek bazı yardımcılar olmuş olur etrafımızda.
Plansız hareket etmek günlük yaşamak nasıl çok büyük bir risk ise aynı şekilde beslenmek ve hareket etmekte risktir, bu sebeple haftalık planlar yapacağız. Aylık değil de haftalık yapmamızın sebebi bir haftalık bir süreçte ihtiyaç ve isteklerimiz değişkenlik gösterebilir ve bazı değişiklikler yapmak isteyebiliriz ve programımızı değiştirme lüksümüzün olması çok büyük bir rahatlık kazandırır. Eğer katı ve değiştirilemez sabit bir program uygularsak sıkılmak, bıkmak, yorulmak kaçınılmaz olabilir.

Peki, diğer dikkat edilmesi gerekenler nelerdir derseniz şimdi ona geçiyoruz acele etmeyin :)

Çoğu insan pazartesi’yi başlangıç noktası alarak sabah saatini 06:00 ya kurarak uykusundan fedakarlık ederek egzersiz yapmaya karar veriyor. Bunun doğru yanları gibi yanlış yerleri de var. Yapılan araştırmaların çoğunda günde altı saat uyuyan kişiler, yedi saat uyuyanlara nazaran yüzde 12 daha çok kilo almaya eğilimli oluyorlar. Uykumuzdan fedakarlık etmek yerine uykumuzu almak ve derin uykudan uyandıktan sonra egzersiz yapmak veya akşam iş dönüşü egzersiz yapmak çok daha sizi güçlü kılacaktır bu güç ile diyetinizde daha ileriye gidebileceksiniz.


Diyetiniz sırasında hafta da bir iki kadeh içki içmeniz sizi geriye götürmez, spor salonlarına yazılın kas kütlenizi arttırın bu sayede metal metabolizmanız hızlanır ve daha çok yağ yakar duruma gelirsiniz. Kaslı bir vücut daha fazla enerji harcar. Yağı azaltmak yerine suyu arttırın. Bol, bol su için bunu gün de 4-5 litreye çıkartın unutmayın dolu bir mesane en iyi egzersizdir :)

Eğer gün içerisinde abur cubur yediyseniz aynı gün spor salonuna da gitmemezlik yapmayın. Özellikle yaz aylarında tuzu kesmeyin vücudunuza yeterli miktarda potasyum aldığınızdan emin olun kabaca size bir gün de yarım çay kaşığı, yaz günlerinde bir çay kaşığı tuz yeterli gelecektir.
Yeterli miktarda potasyum aldığınızdan emin olun, 60 gr. Yoğut, bir portakal veya bir patates bu ihtiyacınızı karşılar, unutmayın yeterli miktarda alınan potasyum kiloyu azaltır yüksek tansiyonu düşürür.

Unutulmaması gereken bir diğer konu ise mutlak surette bir uzmana bir diyetisyene başvurulması gerekliliğidir. İnternetten alınan bir diyet listesi sizin gerçeğinizi yansıtmaz. Diyet listeleri kişiye onun ihtiyaçlarına özel hazırlanır eğer nasıl diyet yapılırın cevabını merak ediyorsanız mutlak surette bir uzmana danışın ve spor salonlarına üyelik yaptırarak hafta da 3-4 gün egzersiz yapın. Emin olun değişim kalıcı olacak ve hem ayna da hem ruhsal değişim sizi çok ama çok memnun edecek.

Lütfen sorularınızı bize iletmekten çekinmeyin, yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder