15 Haziran 2010 Salı

Badem yenerek zayıflanırmı

Günde 17 tane badem yiyin.US City of Hope National Medical Center’da yapılan bir deneyde düşük kalorili diyet uygulayıp diyetle beraber 17 tane badem tüketen deneklerin vücut ağırlıklarının % 18 ini verdikleri görüldü

Çalışmada 65 tane kilolu ve obez (% 70 i tip 2 diyabet hastası) 2 ayrı diyet grubuna ayrıldı.Birinci grup sıvı formül temelli,düşük kalorili diyet uyguladı.İkinci grup yine sıvı formül tabanlı,düşük yağ ve dşük kalorili diyet uyguladı.Birinci gruba diyet ek olarak badem verildi.İki grubunda aldığı protein,yağ ve karbonhidrat oranları eşitti.

Bademli diyeti uygulayanların vücut kitle indeksinde % 18 lik azalma görüldü.Bademsiz diyet uygulayan grupta ise % 11 lik bir kayıp görüldü.

Bademli diyeti uygulayan grubun bel çevresinde % 14 lük,bademsiz diyeti uygulayanların bel çevrelerinde % 9 luk bir düşüş görüldü.

Araştırma sorumlusu Michelle Wien durumu doyma faktörüyle açıklıyor.”Badem,besin değeri yüksek,protein ve lif açısından zengin birbesin olduğundan doymuşluk hissini artırıyor”diyor.

Her iki grubun da tib 2 diyabet rahatsızlıklarında gelişme görülmüş fakat bademli diyet yapanların daha az diyabet ilacı kullanma ihtiyacı olmuş.

Tuzsuz,çiğ bademlerden 15-20 tanesi atıştırma ihtiyacını giderecektir.50 tanesi ise bir öğün değerine eşittir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder