15 Haziran 2010 Salı

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Bölgesel zayıflama yöntemleri, son zamanlarda diyet ve egzersiz yaparak zayıflama yerine zayıflama yolları topluluğudur. Bölgesel zayıflama yöntemleri daha çok genetik veya yaşlanma etkisiyle vücudunun belli bölgeleri, diğer bölgelere nazaran daha fazla yağ toplama şikayeti olan kişilere uygulanmaktadır. Bölgesel zayıflama yöntemlerine ihtiyacı olan kişiler asla şişman olarak nitelendirilemezler. Daha çok vücutlarındaki orantılı yağ dağılımı bozulmuş oldukları için bölgesel zayıflama yöntemlerine başvurmaya ihtiyaç duyarlar. Bu kişiler için bölgesel kiloları yok edecek ve bölgesel yağlardan kurtulmasını sağlayacak bir takım bölgesel incelme yolları vardır.

Orantısız vücutlara örnek olarak, armut tipi vücuda sahip olan ve kalça bölgesi anormal derecede şişman olan kişileri örnek verebiliriz. Türk kadınlarında genetik olarak görülen armut tipi vücutta basen kalça ve baldır bölgelerinde had safhada yağlanma olur. Avrupalı insanlarda ise kadınlarda daha çok bira göbeği tabir edilen göbek bölgesi yağlanması ve omuz sırt yağlanmaları görülür. Diğer zayıflama yöntemlerine alternatif olabilecek olan bu bölgesel zayıflama yöntemlerinin her birisi, orantısız kilo alınan belirli bir vücut bölgesinde daha etkili olmaktadır. Şimdi bu bölgesel zayıflama yöntemlerine bir göz atalım:

Liposuction ile Bölgesel zayıflama Yöntemi
Bedenimizdeki fazla yağ dokularının iğne tarzındaki ince kanüller vasıtasıyla emilerek vücut dışına atılması işlemine Liposakşın adı verilmektedir. Liposakşın bölgesel yağ aldırma yöntemi ile yeni bazı teknikler de biraraya getirilebilmekte ve deri altındaki yağ dokusu bir takım kimyasal ve fiziksel proseslerle sıvılaştırılarak deri altından vakumlanarak çekilmesi kolaylaştırılmaktadır. Liposuction yağ aldırma yöntemi, deride yara oluşturan bir estetik ameliyat ve bölgesel incelme yöntemi ve metodudur. Liposakşın yağ aldırma ameliyatlarında önce vücüttaki istenmeyen yağlar, kanulle dışarı çıkarılması için vücudun belirli bir bölgesinde toplanır. Bunun ardından kanul borularıyla yağlar emilerek vücut dışına çıkartılır. Liposakşın yağ aldırma ameliyatının devamında ise yağ aldırılması sonucu vücudun şekli bozulan bölgelerinin body sculpturing veya türkçesiyle vücudu biçimlendirme yöntemleriyle kötü görünümü yok edilir. Liposakşın, diğer bölgesel zayıflama yöntemlerine nazaran daha fazla ağrı vericidir. Bu nedenle yağ aldırma ameliyatı öncesinde lokal anestezik maddelerle bölgesel zayıflama operasyonu uygulanacak bölgeler uyuşturulur. Liposakşın yağ aldırma ameliyatlarında kullanılan ince borular ne kadar ince olursa, yağ aldırma ve vakumlama işlemi o kadar uzun sürer. Ama diğer yandan da daha az acı verir ve ameliyat sonrası deri altındaki çökmeler ve şekil bozuklukları daha az dikkat çeker.



Liposakşın bölgesel zayıflama Ameliyatının hemen akabinde birkaç haftalık bir sürede hastaya esnek bir korse giydirilir. Bu korsenin temel fonksiyonu, bölgesel zayıflama ameliyatından sonra vücudun yağ emilen bölgesinin şeklini düzeltmesidir. liposuction yağ aldırma ameliyatından sonra hastada kanül boruların girdiği bölge çevresinde bir takım morarma ve şişkinlikleri olması doğaldır. Bu morluklar ve küçük yara izlerinin iyileşmesi 1 ay kadar sürmektedir. Liposakşın bölgesel zayıflama ameliyatlarının hastalarda uygulama alanı oldukça geniştir. Özellikle bel, kalça, baaen, yayaklar, baldır, diz kapağı çevresi, kol sarkmaları, göbek,, kasık üstü yağları, boyun altı ve gıdık bölgesi sırt yağlarıi omuz yağları boyun yağları gibi dikkat çeken bölgesel yağlanmalara uygulanır. Liposuction yağ aldırma ameliyatının diyetle zayıflamaya nazaran bir avantajı vardır. O da yağ dokusunun tümüyle vücuttan atılmasıdır. Oysa doğal zayıflama yöntemlerinde yağ dokusu yok olmamakta; sadece hacim ve kütle olarak küçülmektedir.

Lipoliz ile Bölgesel zayıflama Yöntemi
Diğer bölgesel zayıflama yöntemlerine nazaran, Lipoliz ile yağ aldırma yöntemi oldukça yeni bir zayıflama tedavisidir. Lipoliz yöntemi, 90?lı yılların ortalarında Brezilya’da uygulanmaya başlamıştır. Daha sonra önce ABD’ye ve oradan da tüm dünyaya yayılmış ve oldukça popüler olmuş bir bölgesel zayıflama yöntemi olmuştur. Lipoliz yaş yok etme yöntminin temelinde, fiziğin temel kurallarından birisi olan ozmoz kuralı uygulanır. Ozmos ve ozmotik basınç değişiklikleri ile yağ hücrelerinin koruyucu zarı parçalanarak, yağ hücrelerinin yok edilmesi yöntemi bu lipoliz tedavisinin temek felsefesidir. Hücre zarı parçalanan yağ hücrelerinin içerisindeki yağlar, dışarı akmakta ve bu yağlar da lenf ve kan yoluyla karaciğere ve böbreklere taşınarak yok edilmektedir. Lipoliz tedavisinin seans uygulanma süresi ve sıklığı, hastanın bölgesel şişmnlık şikayetinin olduğu vücut kısmına göre değişebilmektedir. Liposakşın ile lipoliz tedavisinin temel farkı, liposakşın da makro ölçekteki yağ dokuları yok edilirken, lipolliz de hücre içi tedaviyle yağ hücreleri parçalanmaktadır. Hafif bölgesel şişmanlık şikayeti olan kişilerde lipoliz bölgesel zayıflama yöntemi 4-5 haftalık seanslarla uygulanırken; daha cidi bölgesel şişmanlık şikayeti olan kişilere ise 8-10 haftaya kadar uygulanabilmektedir. Lipoliz seansları sonrasında hastalara göre değişiklik göstermekle birlikte 2 ile 5 cm arası bölgesel incelme ve zayıflama görülebilmektedir. Lipoliz, ilaçla yağ eritme ile yapıaln bir bölgsel zayıflama yöntemidir. Herhangi bir cerrahi müdahele gerektirmez. Özellikle popo ve kalça bölgesindeki yağlanmalara karşı ideal bir bölgesel zayıflama yöntemi olarak öne çıkmaktadır.

Ultrashape ile Bölgesel zayıflama Yöntemi
Ultrashape bölgesel zayıflama tedavisi, ultrason adı verilen yüksek frekanslı ses dalgalarından faydalanmak suretiyle bölgesel zayıflama hedeflenen bölgedeki yağ dokularına odaklanan bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Yağ hücrelerinin yüksek frekanslı ses dalgalarıyla parçalanması prensibine dayanan bu bölgesel zayıflama yöntemi, hem güvenilir hem de kansız bir zayıflama tedavisidir. Yüksek frekanslı ses dalgaları, aynı bir merceğin ışınları odakladığı gibi sesi odaklayan bir tür elektronik aletle deri altına uygulanmaktadır. Ultrason dalgalarının en önemli özelliği; yağ hücreleri haricinde vücudun diğer dokularına, sinirlere ve kana herhangi bir zararının olmamasıdır. Bunun sebebi ise, sadece yağ dokularını etkileyecek bir frekansta ses dalgalarının uygulanmasıdır. Yağ hücrelerinin içerisinde trigliserit şeklinde depolanan yağ hücreleri, aynı lipoliz yönteminde olduğu gibi kan ve lenf yoluyla vücuttan atılmaktadır. Ultrashape bölgesel incelme yönteminin diğer bölgesel zayıflama yollarına göre bazı avantajları vardır. Bunların en önemlisi ise cilt yüzeyinde hiç bir iz ve pürüz bırakmamasıdır. Ultrashape seansları yaklık olarak 50 dakika ile 90 dakika arası sürmektedir. her seans arasında 7 gün ara bulunur. Genelde hanımlarda 4 seansın ardında 2 ile 5 santimetre kadar bir bölgesel incelme sağlanmaktadır. Ultrashape bölgesel zayıflama yönteminin daha çok yoğun yağ katmanlaşmasının olduğu bölgelere uygulanması gerekir. Karın kalça bel ve basen bölgelerinde uygulamalarda oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Hanımların gebelik ve doğum sonrası zayıflama sürecinde ultrashape tedavisi oldukça faydalı olmaktadır.

Mezoterapi ile Bölgesel zayıflama Yöntemi
Mezoterapi bölgesel zayıflama yönteminin temel mantığı, deri altına ( latincesi mezodermis tabakası) bir takım yağ dokusunu eritici maddelerin zerk edilmesi ile uygulanır. Genelde selülit yağlarının yok edilmesinde yani selülit tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Mezoderm tabakasının özelliği, deri altında hücreleri besleyen tüm damar ve kan ağlarının olduğu tabaka olmasıdır. Bu bölgeye zerk edilen yağ eritici bir takım maddeler, hızla yağ dokularına nüfuz ederek selülitli hücrelerin yok edilmesini hızlandırır. Aynı anda tüm selülit hücrelerine ulaşan kimyasal madde nedeniyle dengeli bir bölgesel zayıflama tedavisi olmuş olur. Mezoterapi yönteminde mikro kanül adı verilen küçük iğnecikler kullanılır. Kimyasal maddeler derinin 0.5 cm – 0.8 cm kadar altına zerk edilir. Mezoterapi yöntemi, genelde detoks ilaçları ile birlikte uygulanır. böylece hem bölgesel zayıflama elde edilmiş olur, hem de cildin beslenmesi ve gençleşmesine yardım edilir.

Karboksiterapi ile Bölgesel zayıflama Yöntemi
Karboksiterapi ile bölgesel zayıflama yönteminde karbondioksit gazının metabolizma artırıcı özelliklerinden faydalanılmak suretiyle deri içerinde ve altında bulunan yağ hücrelerinin olduğu dokulara saf karbondioksit gazı verilmesi şeklinde uygulanır. İlk olarak 1930?lu yıllarda fransadaki estetim merkezlerinde uygulanmıştır. Karboksiterapi yönteminde, lipoliz bölgesel zayıflama yönteminde olduğu gibi ince mikro kanüller kullanılır. Ancak bu kanüller, deri altına karbondioksit gazı zerkederler. Karbondioksit, zararsız ve faydalı bir gazdır. Zaten zararsız olmasa alyuvarlar tarafından rahatlıkla taşınmazlardı. Karbondioksit gazının olumlu etkileri arasında, yağ hücrelerinin olduğu bölgede kan dolaşımını aktive etmesi de bulunmaktadır. Karboksiterapi uyuglaması ile cilt kırşıklıkları ve yaşlanmaları de yokedilebilmektedir.

Yukarıda saydığımız liposuction, lipoliz, mezoterapi, karboksiterapi, ultrashape ameliyatları gibi bölgesel incelme yöntemlerini İstanbul, Ankara, İzmir, Adana , Bursa, Konya, Antalya, Mersin, Kayseri, Eskişehir, Kocaeli, Aydın, Denizli, Samsun, Erzurum, Trabzon, gaziantep, Diyarbakır, Malatya gibi büyük şehirlerdeki estetik merkezlerinde uzman personel tarafından uygulatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder