26 Mayıs 2010 Çarşamba

Zayıflatan şifalı bitkiler ile hızlı zayıflama

Zayıflatan bitkilerle doğal zayıflama, ve zayıflamaya yardımcı şifalı bitkiler son zamanlarda internette oldukça popüler bir konu halini aldı. Yağ yakıcı zayıflama bitkileri ve otları olarak ta bilinen bu şifa kaynakları, sizlere doğal yoldan zayıflama ve incelmenin yolunu açıyor.

* At kuyruğu ile zayıflama: Atkuyruğu bitkisinin zayıflattığını biliyor muydunuz. Atkuyruğu yaprakları hem sindirim sistemini temizlemeye yarar. Toksinleri idrar yoluyla vücuttan atan at kuyruğu, aşırı su kaybına neden olabileceği için (dehidrasyon) dozunu aşırıya kaçmadan ve ayarlayarak kullanmanızda fayda vardır. Özellikle mide ülseri ve gastrit sorunu olan kişilerin mide ve barsaktaki yaralarını da iyileştirici etkisi olan at kuyruğu bitki çayı, yemeklerle yediğimiz yağların etrafını kaplayarak sindirilmesine engel olur ve dışkı yoluyla vücuttan atar.

* Maydonoz ile Zayıflama: da son zamanlarda keşfedilen etkili bir zayıflama bitkisidir. Bitkisel zayıflama denilince artık maydonozu gerek ham vaziyette yiyerek gerekse çayından istifade ederek faydalanılması akla gelecektir. Maydonoz otunun metabolizma artırıcı ve yağ yakımını hızlandırıcı etkileri bilimsel olarak ispatlanmıştır.

. * Adaçayı ile Zayıflama: Adaçayı bitkisi ve yaprakları da günlük hayatta karşımıza çıkan ama zayıflama konusunda etkisini pek az bildiğimiz bir zayıflama bitkisidir. Adaçayının en önemli etkisi leptin ve bazı doğal yağ asitleri içermesi ve iştah kesici bir işlevinin olmasıdır. Zayıflatan çaylar içerisinde adaçayı kadar tok tutucu başka bir çay yoktur. Adaçayı yapraklarını aynı zamanda diyet yemekleri ve mutfağınızda diğer yemeklerde de bolca kullanabilirsiniz.

* Kekik ile Zayıflama: Hoş kokusu ile türkülere konu olan Kekik bitkisi de antioksidanlar bakımından zengin bir bitkisel zayıflama otudur. Bağışıklık sistemini güçlendiren etkileri bulunan kekik çayını sabah ve akşam 2 kez içmeniz durumunda doğal bir zayıflama yöntemi uyguladığınızdan emin olabilirsiniz.

* Fesleğen ile Zayıflama: Fesleğen bitkisi de vücuttan su atıcı ve dehidrasyon sağlayan bir bitkisel zayıflama otu türüdür. İçerisinde bulunan bir takım eter benzeri bitkisel yağ asitleri sayesinde hem metabolizmayı hızlandıran bitkiler sınıfına giriyor hem de sindirim problemleri için ideal bir bitkisel çözüm olarak raflarda yerini alıyor.

Civanperçemi zayıflama bitkisi

*Civanperçemi otu ile zayıflama: Sadece aktarlarda bulabileceğiniz Civanperçemi, özellikle karaciğerin şeker metabolizmasını ve insülin hormonunu dengeleyerek tatlı krizine karşı bitkisel bir çözüm sunar. Çivanperçemi otu ile daha az şekerli gıdalar yeme ihtiyacı duyarsınız. Yemeklerde baharat olarak kullanılarak lezzet katar. İştah kesici ve tokluk sağlayıcı özellikleri de vardır.

* Biberiye ile Zayıflama: Biberiye bitkisi eskiden beri hanımlar tarafından kilo vermek için kullanılır. Tabi modern tıp, biberiye bitkisinin yağ yakıcı özelliklerini yeni keşfetti. Biberiye sindirim sistemine iyi gelmekte ve kan akımını düzenlemektedir. Özellikle cilt sorunu ve cilt lekeleri olan kişilerin biberiye bitkisinden faydalanmalarını tavsiye ederim.

* Tere ile zayıflama, Tere otu da yağ yakan bitkilerdendir. Tere içerisinde bulunan doğal bitkisel asitler, vücutta efedrin benzeri bir etki yaparak metabolizmayı hızlandırır ve bölgesel yağları yakar. AkKşamları bir tas tereyi üzerine elme sirkesi damlatarak salata gibi yiyiniz. Kısa sürede kilo verme ve zayıflama yaşyacaksınız. Tere yaprağını çiğ yerseniz içerisindeki vitaminleri yağ ykaan doğal maddeleri de öldürmemiş olursunuz. vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor.

* Sinameki ile zayıflama: Sinameki bitkisi de vücuttan su atımına yardımcı olur. Özellikle müshil tarzı bir etki yapar. Bir yandan da sinameki bitkisi içerisinde bulunan yağ tutucu enzimler, yağın sindirimine fırsat vermeden dışkı yoluyla vücuttan atar. Sinameki otu çok etkili bir zayıflama maddesi içerdiği için sürekli kullanımından kaçınmak gerekir. Sinameki bitkisini tek başına kullanmak yerine rezene ve nane ile harmanlayarak kullanınız.

Rezene içerek zayıflama

* Rezene ile zayıflama: Rezene yaprakları adaçayına benzeyen ve hızlı zayıflama etkisi olan başka bir bitkidir. Rezene içerisindeki esansiyel yağ asitleri de oldukça etkili bir yağ yakıcıdır. Rezene içerisinda bulunan bitkisel şifa maddelerinin aynı zamanda idrar sökücü etkileri bulunur.

* Balık otu ile zayıflama: Balıkotu ile metabolizma hızlandırıcı bir etki sağlarsınız. Balık otu aynı zamanda vitamin ve mineraller bakımından pek zengindir.

Zayıflatan Bitkilerde Zayıflama ve Kilo kaybı mekanizması nasıl işler?

Esasen, zayıflatan bitkilerde bulunan bitkisel zayıflama takviyeleri üç ana metabolik mekanizma sayesinde kilo verdirir. Bunlardan birincisi bir takım zayıflatan bitkiler, vücuttaki toksinleri ve fazla yağları vücuttn idrar ve dışkı yoluyla atar. Böylece vücudu zehirli toksinlerin birikmesine karşı koruyarak bedensel detoks temizliğine yardımcı olur. Toksinlerin bedensel arındırılması da merkezi sinir sistemini canlandırır ve bütüncül bir yaklaşımla Homeostaz (Homeostasi) sürecine yardımcı olmaktadır. Ayrıca zayıflatan bitkilerdeki bitkisel enzimler kişiyi daha dinç ve zihinsel olarak sakin ve sağlıklı yapan serotonin hormonunun düzeyini artırır.

Yağ yakan ve zayıflatan tropikal bitkiler hangileridir? Zayıflatan bitkilerin büyük bir kısmı, zayıflama ve kilo verme diyet programlarında kullanılırlar. Sizlere birkaç tane de tropikal zayıflama bitkileri ve otlarından bahsedeyim:

Ma-huang: Çin de yetişen bu bitki aynı zamanda efedra olarak bilinir. Efedra bitkisi zayıflama haplarında yaygın olarak uzun bir dönem kullanılmış, ancak bazı hastalarda kullanımının risk içermesi nedeniyle artık kullanımdan kaldırılmıştır.

Lida zayıflama bitkisi:Tropikal bir zayıflama bitkisi olan sinameki de aşırı su kaybına neden olduğu için hızlı zayıflama sağlamaktadır. Sindirim sistemini tam anlamıyla temizleyen ve kabızlığa iyi gleen lida yapraklarıi bitkisel zayıflama takviyeleri yapımında önemli bir yer tutuyor. Genellikle dahili bir temizleyici olarak kullanılır. Ancak aşırı kullanımda yan etkisi de vardır. Vücudun elektrolit dengesi bozuklukları oluşturma riski vardır. Aşırı kullanmamak gerekmektedir. Piyasadaki lida hapları ise genelde lida bitkisi içerisinde bulunan yağ yakan bitkisel özlerden elde edilirler.

Aloe Vera: Aloe Vera da kilo vermek için yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Aloe Vera bitkisindeki termojenik yağ yakıcılar, hem kilo kaybı sağlar hem de detox etkisi yaratır. Uzun vadeli kullanımlarda Aloe vera zayıflama bitkisinin hiç bir yan etkisi yoktur.

Karahindiba ile zayıflama: Karahindiba bitkisi ülkemizde az bilinir. Susatıcı etkisi bulunan bu zayıflama otu, aynı zamanda etkili bir doğal diüretik olarak vücuttan su atımına yardımcı olur. Kişinin karahindiba otunu zayıflama amacıyla kullanrıken günde en az 3 litre su içmesi gerekir. Aksi takdirde su alımının miktarı yetersiz olması durumunda, kişide dehidratasyon ve alerjik reaksiyonlar görülmsi riski yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder