25 Mayıs 2010 Salı

Biberiye otunun zayıflama etkileri ve sağlığa faydaları

Biberiye bitkisi (rosmarinus) 4 mevsim boyunca yeşil kalabilen bir şifalı bitki türü olup ülkemizin de dahil olduğu akdeniz ülkelerinin hemen hepsinde yetişebilmektedir. Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan bu bitki, şu anda tüm dünyaya yayılmış vaziyettedir. Biberiye bitkisinin bizim için asıl önemi ise içerisindeki esansiyel yağlarda bulunan termojenik yağ yakıcı ve zayıflama etkili bir takım enzimlerin bulunmasıdır. Yeşil yapraklarında bulunan uçucu yağ asitleri içeren öz suyunda biberiye bitkisinin tıbbi uyuglamalarda ve zayıflama haplarında kullanılan yan maddeleri elde edilmektedir. Özellikle sıcak ve kuru iklimi seven biberiye şifalı otu, akdeniz bölgesindeki makilik arazilerde yabani olarak ta yetişmektedir.

Biberiye bitkisinin şifa kaynağı olması nedeniyle ağrı, sızı sancı tedavisinde ağrı kesici olarak kullanımı çok eski çağlara kadar uzanmaktadır. Ayrıca kabızlık, hazımsızlık ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına da birebir deva ve şifa kaynağıdır. Egzama, kas ağrıları, romatoid artritis Kas gerilmeleri ve kasılmaları gibi bir çok rahatsızlığa ve hastlaığa birebir iyi gelmektedir. Depresyon tedavisinde de kullanılan bu şifalı bitki, aynı zamanda hafızayı kuvvetlendiren ve kalp damar sağlığını da koruyan bir takım biyolojik maddeler içermektedir. Yine biberiye yağının hanımlarda adet düzensizliklerini iyileştirici etkisinin olduğu da bilimsel olarak ispatlanmıştır

Son zamanlarda yağ yakıcı termojenik etkilerinin de keşfiyle birlikte zayıflama ve incelme için de bazı haplarda etken madde olarak kullanılmaktadır. Ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken şey, zayıflama haplarının muhakkak sağlık bakanlığından onaylı olmasıdır. Yoksa piyasada biberiye yağından imal edildiği iddia edilen bol miktarda sağlığa zararlı ve hatta kanserojen etkili zayıflama haplarının olduğunu biliyoruz. Biberiye yağı ile imal edilen kaliteli zayıflama hapları genelde ABD menşeilidir. ABD den temin ettiğiniz zayıflama hapları ve diyet ürünlerinin muhakkak FDA onaylı olmasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder