18 Mayıs 2010 Salı

Diyet Yapmadan Zayıflama Yolları ile Zayıflamak İstiyorum

Diyet yapmadan zayıflamak istiyorum diyenler için 10 adet diyet yapmadan zayıflama yolları mevcuttur. Bu diyetsiz zayıflama yolları aslında günlük beslenme alışkanlıklarımızın bir miktar kontrol altına alınmasından başkaca birşey değildir.
Şayet kilo vermeye hazırsanız ancak bunu diyet yoluyla gerçekleştiremiyorsanz size iyi bir haberim var. Artık acı çekmeden sadece günlük beslenme alışkanlıklarınızda ufak değişiklikler yaparak kalıcı zayıflamanın yolunu bulabilirsiniz. Az ve akıllıca yemeden geçen bu zayıflama yollarına bir göz atın:

1. Kolalarınıza buz atın: Şayet kola ve gazoz gibi sodalı içeceklerden vazgeçemiyorum diyorsanız bu durumda yapmanız gereken şey, Kolanızın ilk bardağına irice bir buz kalıbı atmanızdır. Buz kalıbı hem kola içmeye olan iştahınızı keser hem de soğuk olması nedeniyle vücuda fazladan kalori harcatır. Bu yolla bile bir yılda binlerce kalori tasarruf edebilirsiniz.
2. Muhakkak kahvaltı edin. Gün içerisindeki öğünlerinizde yapacağınız yanlış tercihler, ve özellikle kahvaltıdan imtina etmek, kilo aldıran en önemli beslenme hatalarından birisidir. Kahvaltı ederek güne başlamak, kilo aldıran öğünler olan öğle ve akşam yemeklerini daha az tüketmenize yardımcı olur. yapılan araştırmalarda kahvaltı etmenin metabolizma hızlandıran bir etkisi olduğu ortaya çıkartılmıştır. Güne kahvaltı yaparak başlamayan kişilerin bazal metabolizma hızı daha az çalıştığı için gün içerisinde yenilen besinleri yakma hızları önemli derecede düşmektedir. Bu da fazla kilolara davetiye çıkaran bir durumdur.
3. Gün boyunca bol su içerek vücudun su ihtiyacını karşılayın. YBu tavsiyeyi çoğu zaman duyarız ve nedense bir türlü gerektiği gibi uygulayamayız. Susadıkça su içmek, vücudun su ihtivacını karşılamaya yetmez. En azından susuz kalan vücudun metabolizma hızı düştüğü için kilo alma eğilimi daha fazla olmaktadır. Bu nedenle susamayı beklemeksizin bolca su tüketmeliyiz.
4. Diyet lifleri içeren meyve ve sebzelerden bolca tüketmeliyiz. Doğal lifler içeren meyve ve sebzeler hem vücut için gerekli besinleri taşır hem de sindirimi çalıştırarak fazladan kalori yakımını teşvik eder. Her akşam hiç olmazsa en azından 1 adet iri bir yeşil elma yemeye özen göstermeliyiz.
5. Yemeklere salata ile başlayın. Ana yemeklerden önce salata tüketmek kesinlikle sizi aşırı yemekten uzak tutar. Özellikle yüksek yağlı yemeklerden daha az yememizi sağlayarak zayıflama ve kilo kontrolü için avantajın bizlere geçmesini sağlar. Salata hem şifa kaynağı sebzeleri içerir hem de düşük kalori taşır. Salatalarınıza elma ve üzüm sirkesi dökerseniz ekstra bir zayıflama olanağı kazanırsınız.
6. Yemeklerinizi iyi pişirin. İyi pişirilen yemeklerin çiğ proteinli gıdalara nazaran daha az kalori taşıdığı bilinir. Ancak aşırı pişirmek te yemeğin besleyici değerine zarar verebilir. O nedenle yemek pişirme teknikleri hakkında bilgi edinmenizde yarar var.

7. Doğal tahıllarla beslenin. Doğal tahıllardan imal ekmekler, rafine ve işlenmiş pasta tarzı gıdalara nazaran hem daha besleyici hem daha az kilo aldırıcıdır. Tahıllar işlenirken içerisindeki diyet lifleri alınır. O nedenle pasta ve unlu mamüllerin kilo aldırıcı özelliği, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, kepekli ekmek gibi doğal ekmeklere nazaran çok daha fazladır. Aşırı kalori alarak şişmanlamamak için içerisinde lif bulunan ekmek türlerini seçiniz.
8. Elinizin altında donmuş gıdalar bulundurun. Özellikle geceleri yemek yemeye mecbur kalırsanız, 300 – 350 kalori bandında olan donmuş gıdalar sizleri aşırı kalori yüklemesinden koruyacaktır. Hiç olmazsa elinizde bulundurduğunuz yiyeceğin kalori değerini bilerek yemiş olursunuz. Yanına bir miktar salata ekleyerek mikrodalga fırında ısıttığınız donmuş gıdalar sizleri aşırı kilo almaktan kısmen de olsa koruyacaktır.
9. Daha uzun süre doygunluk hissi veren gıdaları tercih edin. Her ne kadar proteinler ve yağlar daha fazla doygunluk hissi verse de bitkisel proteinli besinler ve karbonhidratlar daha uzun süre doyum hissi vermektedirler. Ayrıca süt, kırmızı et, süt ürünleri yağsız olurlarsa hem daha sağlıklı zayıflama sağlar hem de sizleri aç bırakmaz. Baklagiller, ceviz fındık gibi tohumlu besinler ve kepekli ekmek en iyi doygunluk hissi veren besinlerdir.
10. Uykunuzu bir güzel alın. Düz mantıkla düşünüldüğünde uykucu kişilerin kilo almaya yatkın oldukları sanılabilir. Ancak durum böyle değildir. Yeteri kadar uyumayan kişilerde metabolizma hızının belirgin biçimde azalması nedeniyle obezite riski daha yüksek oranlarda seyretmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder