19 Mayıs 2010 Çarşamba

Yeşil çay diyet ve zayıflamaya faydalı mıdır?

Yeşil çay ürünlerinin zayıflama ve kilo vermek için ideal bir içecek olduğu genel bir kanıdır. Tabi pazarlama ve reklam dünyasının da etkisiyle yeşil çay artık bir zayıflama fenomeni haline gelmiştir. Aşırı kilolar ve obezite sorununun tüm dünyada salgın bir hastalık gibi yayılması da bu yeşil çay bitkisinin kullanımını yaygınlaştırmıştır. İnsanların yaşam ve yeme alışkanlıkları, tüm gün kapalı odalarında ve bürolarında hareketsiz yaşamaya başlaması, yüksek kalorili ve yağ yapıcı besinlerin ucuzlaması ve yaygınlaşması neticesinde kilo almak kolaylaşırken, kilo vermek ve sağlıklı zayıflamak tam bir mesele haline gelmiştir. Bunun sebepleri, televizyonlarda ve basında zayıf manken ve sanatçı imajı, insanların dış güzelliklerine ve bakımlarına önem verir olmaları, zayıflamanın da bir endüstri halini almış olmasıdır. Her ne sebeple olursa olsun kolay zayıflama ve çabuk kilo verme hayali tüm diyet severlerin hayallerini süslemektedir. Yeşil çay (green tea) ürünü ise bu hayale ulaşmanızda sizlere büyük bir hizmet sunmaktadır.

Doğal yeşil çay ürünleri, suni ve yapay yeşil çay ürünlerinden daha faydalıdır ve kolay zayıflatır. Yeşil çay diyeti eski Çin tıbbından beri bilinen ve uygulanan sağlıklı ve etkili bir zayıflama diyeti formülüdür. Doğal bitkilerin çin ve japon klasik herbal bitkisel tıbbında kullanımı çağlar öncesine dayanmaktadır. Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen yeşil çay ürünü 20. yüzyılda Avrupa ve Amerika da bilinerek popüler olmaya başlamıştır. Bu popülarite özellikle bayanlar arasında zayıflama ve diyet reçetesi olarak kullanılmasıyla birlikte, yeşil çay bakımından tavan yapmıştır.

Yeşil çay ile kolay ve çabuk kilo vermek zayıflamak mümkün müdür?
Yeşil çayın kalp, karaciğer, pankreas, ağız ve yutak bölgesi, dişler ve mide barsaklardaki olumlu ve iyileştirici etkisi, yeşil çay yapraklarının iyileştirici alternatif tıp ilacı olarak kullanımında da çığır açmıştır. Bununla birlikte eşil çay bitkisinin bilimsel olarak zayıflama ve metabolizmayı etkilediği ancak son zamanlarda ispatlanabilmiştir.

Yeşil çay bitkisi sağlık ve kalbe iyi gelmektedir. Ve ayrıca yeşil çay yapraklarında bulunan ve antioksidan özellikler ihtiva eden polifenoller (catechin, quercetin, caffeic ve ferulic asit, gallocatechinler (EGCG), tannins, myricetin, sinapyl alcohol derive ligninler vb) nedeniyle içerisinde bulunan kafein maddesini pasivize etmekte ve gallocatechinler (EGCG) sayesinde termojenik yağ yakıcı özellikleri e bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder