18 Temmuz 2010 Pazar

Hızlı zayıflamanın zararları nelerdir

Aşırı kilolu ve şişman sınıfına girmeye başladıysanız ve hızlı zayıflama ve çabuk zayıflama gibi yöntemlerle kilo verme niyetiniz varsa öncelikle yazımızı okumalısınız.

Hızlı zayıflama denilince birkaç kilo kadar fazlalık olan beden kitlesinin bir ay yada 15 gün içerisinde verilerek hızlı zayıflama süreci yaşanmasına verilen isim akla gelmektedir.

Her geçen yol, yüz binlerce kişi hızlı zayıflamak için değişik çarelere başvurmakta ve bazen de hızlı zayıflama kürleri neticesinde ölenler bile olmaktadır. Bu nedenle hızlı zayıflamak için sadece kilo verdirici diyetler ve zayıflama reçeteleri değil, aynı zamanda en sağlıklı zayıflama sağlayan tedbirlere başvurmak zarureti vardır. Hızlı zayıflamak için genelde tatile, seyahate çıkacağımızda, yazın denize gireceğimiz ve vücudumuzu başkalarına göstereceğimiz zamanlarda çabalarız . Bu tür dar zamanlarda nasıl zayıflandığından ziyade ne kadar kısa sürede zayıflarım sorunu zihinlerimizi meşgul etmekte ve hızlı zayıflamak için sağlıklı zayıflama yollarını da terk ederiz.

Hızlı incelme ve zayıflamanın risklerinden bir tanesi de başkalarının yaptığı zayıflama çabalarını duyarak onu sanki doğruymuş gibi kabul etmemizdir. Mesela komşumuz yada yakın bir arkadaşımız, aç kalarak zayıflama yöntemi ile kilo verme ve incelmeyi denemişse bu durumda o kişi bizlere tecrübesini aktarır aktarmaz bir zayıflama hevesi yaşar ve bilimsel doğruluğu ve sağlık risklerini gözardı ederek biz de hemen hızlı zayıflama mücadelesine girişmiş oluruz. Oysa ki açlık ve aç kalmak, vücudu zayıflatmaktan ziyade halsiz düşürmekte ve hastalanma riskini artırmaktadır.

Hızlı zayıflamak için yapılabilecek temel şeylerin başında yüksek kalori içeren ve yağ yapan yiyecekleri tüketmeyi kesmek ve sağlıklı bir beslenme ve zayıflama diyeti hazırlamak gelir. Bu şekilde belki çok hızlı zayıflama tecrübesi yaşamazsınız ama en azından belli bir sürede zayıflama hedefi koyarak onu başarabilmiş olursunuz. Unutmayınız ki yemek yemek bizlerin yaşaması ve sağlığı için vazgeçilmez bir eylemdir.

Diğer bir zayıflama ve kilo verme etkeni ise egzersiz ve spor yoluyla zayıflamaktır. Egzersiz yoluyla zayıflamak için en azından bu egzersizleri haftalarca ve hatta aylarca sürdürmek gerekecek ve bu egzersizleri aynı zamanda periyodik olarak düzgün bir şekilde devam etmek te gerekecektir.

Şayet düzenli bir egzersiz planınız yoksa bu aynı plansız bir diyet etkisi yaratacak ve kilo vermek için egzersiz yapılırken belki de kilo almanıza sebebiyet verecektir. Aşırı egzersiz ve spor hareketleri kas yırtılmaları ve bağ doku eklem zedelenmeleri riskini de taşıdığı için sizleri fazla zorlamayan ama yüksek efor gerektiren tempolu yürüyüş gibi egzersizleri düzenli bir biçimde yapmanızı tavsiye ederiz.

Bilinçsiz ve hızlı zayıflamanın yolunda diğer bir önemli risk ve tehlike de zayıflama ilaçları, diye hapları ve kilo vermek için sunulan ilaçlardır. Bu ilaçların sağlık bakanlığından onaylı olmasına, patentinin alınmış olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Etken maddesini bilmediğiniz ve tıbbi olarak yağ yakıcı kilo verdirici ve zayıflatıcı etkileri ispatlanmamış ürünlerin kullanımı, hızlı zayıflamanın yerine ölüme bile sebebiyet verebilmektedir. Bilhassa kalp damar vb hastalıkları olan kişilerin bu tür zayıflama ilaçları kullanmadan evvel doktora danışmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder